Self test: Ξεκινά σήμερα η προμήθεια τους για τις δυο επόμενες εβδομάδες

0

Σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου, ξεκινάει η προμήθεια των self tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων για τις δύο επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Αναλυτικότερα, από την Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5 και κατά τις εργάσιμες ώρες θα γίνεται η προμήθεια των Self Test από τα φαρμακεία, για μαθητές, εκπαιδευτικούς, καθώς και για διοικητικό και λοιπό προσωπικό.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο τεστ, ένα για την επόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιποί εργαζόμενοι στα σχολεία θα πρέπει κάθε Δευτέρα να έχουν κάνει self test , για να μπορούν να εισέλθουν στο σχολείο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το αυτοδιαγνωστικό τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν την προσέλευση στο σχολείο. Οι υπόχρεοι και δικαιούχοι των self test οφείλουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ και να φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία και θα επιδεικνύουν στο σχολείο.
Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης μέσω της δωρεάν δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός ακόμη και για τους ήδη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού αλλά και για το λοιπό και διοικητικό προσωπικό.
Επιπλέον να τονιστεί ότι ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αποκάλυψε ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν να γίνονται δύο self tests την εβδομάδα στα σχολεία, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα γίνεται ένα. Επιπλέον τόνισε δε ότι αρχικά έγινε συζήτηση να γίνεται ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα, για περισσότερη ασφάλεια.

Share.

Comments are closed.