Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση

0

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται ο νέος εκλογικός νόμος που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, η οποία είναι σε εξέλιξη.
Στη σχετική συζήτηση που διεξήχθη τόνισε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που δημιούργησε ο υφιστάμενος, ενώ σημείωσε ότι εξαιτίας αυτού του νόμου υπάρχουν ακόμη και σήμερα δήμοι που δεν έχουν προϋπολογισμούς. Παράλληλα, ανέφερε τις θέσεις της ΚΕΔΕ για τον τρόπο εκλογής των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, το ποσοστό μείωσης του σημερινού αριθμού των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων κ.α , για τα οποία, όπως είπε, θα τεθούν εκ νέου στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, υπογράμμισε ότι ο εκλογικός νόμος των δημοτικών εκλογών του 2019 «έφερε πάρα πολλά προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση», ωστόσο υποστήριξε ότι και ο νέος είναι απόρροια «μικροπαραταξιακής και μικροκομματικής λογικής».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι ο νέος εκλογικός νόμος συνιστά «δημοκρατική εκτροπή». Πρόκειται, όπως ανέφερε, για «έκτρωμα» και ζήτησε να υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από πλευράς της Αυτοδιοίκησης.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τον χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και μόνο «χρήσιμο για την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΚΕΔΕ».

Share.

Comments are closed.