Αμερικάνικο CDC: Η μάσκα θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται φέτος στα σχολεία

0

Οι μάσκες στα σχολεία των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 όλοι οι μαθητές, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο το αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες των CDC, οι μαθητές από το νηπιαγωγείο ως την τρίτη λυκείου «θα πρέπει να εφαρμόζουν στρατηγικές πρόληψης και να δίνουν προτεραιότητα στη γενικευμένη και σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης».
Σύμφωνα με το CDC πέντε είναι οι βασικές στρατηγικές πρόληψης είναι απαραίτητες για την ασφαλή παροχή δια ζώσης διδασκαλίας και για την πρόληψη της μετάδοσης COVID-19 στα σχολεία:

  1. Καθολική και σωστή χρήση μάσκας
  2. Φυσική απόσταση
  3. Πλύσιμο των χεριών
  4. Καθαρισμός των εγκαταστάσεων
  5. Ανίχνευση επαφών σε συνδυασμό με απομόνωση και καραντίνα

Τα σχολεία που παρέχουν δια ζώσης εκπαίδευση πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε δύο στρατηγικές πρόληψης:

  1. Θα πρέπει να απαιτείται καθολική και σωστή χρήση μάσκας
  2. Η φυσική απόσταση πρέπει να μεγιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σύσταση του CDC γίνεται αφού η υπηρεσία την Πέμπτη είχε ανακοινώσει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19 δεν χρειάζεται να φορούν πλέον μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ενώ μπορούν να τις αποφεύγουν και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.
Το CDC επεσήμανε ότι όλοι όσοι βρίσκονται στις σχολικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση περίπου δύο μέτρων μεταξύ καθηγητών και μαθητών.
Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά covid-19 για όλους άνω των 12 ετών.

Share.

Comments are closed.