«ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023» – Μάνος Κρανίδης: Για μια ακόμη φορά διχαστικός…

0

Για «κίνηση αμφιλεγόμενου συμβολισμού και εντέλει διχαστική» κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023», Μάνος Κρανίδης, σχετικά με την απόφαση  του Δημάρχου Χαλανδρίου να αναρτήσει την σημαία της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο της πόλης δίπλα στην ελληνική.
Μια ενέργεια που «προέρχεται από μία ανεξήγητη εμμονή του κ. Ρούσσου να παρεμβαίνει στα κοινά ως ιδιώτης που εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι ως δήμαρχος της πόλης», αναφέρει η ανακοίνωση του κκ. Κρανίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κρανίδη
«Για ακόμη μια χρονιά, στις 13 Μαΐου, υψώθηκε στο Δημαρχείο η παλαιστινιακή σημαία δίπλα στην ελληνική, πράξη που δεσμεύει και εκφράζει μόνο τη διοίκηση του δήμου και σίγουρα όχι την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών του Χαλανδρίου.
Μία κίνηση
αμφιλεγόμενου συμβολισμού και εντέλει διχαστική ως προς την απήχηση στους πολίτες του Χαλανδρίου, που προέρχεται από μία ανεξήγητη εμμονή του κ. Ρούσσου να παρεμβαίνει στα κοινά ως ιδιώτης που εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι ως δήμαρχος της πόλης. Διοίκηση σημαίνει σύνθεση και όχι διαίρεση, δήμαρχος σημαίνει αυτοσυγκράτηση έναντι προσωπικών ιδεολογικών αντιλήψεων.
Πράξεις, όμως, όπως η συγκεκριμένη, για να εκπροσωπούν τους πολίτες του Χαλανδρίου, θα πρέπει να τυγχάνουν της έγκρισης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Υπεκφεύγει των καθηκόντων της δημοτικής αρχής η ύψωση συμβόλων πέραν της ελληνικής σημαίας και διαφωνούμε κάθετα.
Ο ιστός της πόλης του Χαλανδρίου ανήκει, πρώτα στη γαλανόλευκη και αφετέρου  στη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης, που αποτελεί τη μεγάλη μας οικογένεια. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος και αδιαπραγμάτευτος συμβολισμός, ιστορικός και εθνικός.
                                   Εκ μέρους του συνδυασμού «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023»
                                                                Μάνος Κρανίδης
                                               Επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος
»

Share.

Comments are closed.