Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ετοιμάζουν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ΣΒΑΠ

0

Παρουσία του Δημάρχου, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, συνεδρίασε η Επιτροπή παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Σύνδεσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) και Δήμου Αμαρουσίου για την ανέγερση του Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός των ενεργειών για την ταχεία δημοπράτηση του έργου από την Τ.Υ. του Δήμου Αμαρουσίου που έχει, ως γνωστό, αναλάβει τον ρόλο της Δ/νουσας και επιβλέπουσας του έργου Υπηρεσίας.
Το Διαδημοτικό Καταφύγιο προγραμματίζεται να κατασκευασθεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο του Συνδέσμου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, βάσει των μελετών και των αδειοδοτήσεων που ήδη έχει ετοιμάσει ο ΣΒΑΠ, ενώ έχει εξασφαλισθεί και η χρηματοδότηση του έργου, με την ένταξή του στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Ο συμβατικός προβλεπόμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 15 μήνες.
Οι κ. Γ. Κουράσης και Π. Καμάρας, εκ μέρους του Συνδέσμου,  ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και τους συνεργάτες του για την αμέριστη συμπαράστασή τους στον ΣΒΑΠ, μετά την επανένταξη του Δήμου σαν μέλος, όπως αυτή εκδηλώθηκε με την υποστήριξη της Ταμειακής και Οικονομικής Διαχείρισης από τις Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και την δημοπράτηση και επίβλεψη του έργου.
Επίσης, συνεχάρησαν τον κ. Αμπατζόγλου για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την ευαισθησία του στο κρίσιμο και φλέγον θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής κ. Σπύρος Σταθούλης και Ευαγγ. Κάββαλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Ιωάννης Διονυσιώτης, μέλος της Ε.Ε. του ΣΒΑΠ και του Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς και η κα Μαρία Μουρατίδη, μέλος του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ και του Δ.Σ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Την τεχνική ενημέρωση και το πλάνο εργασιών ανέπτυξε ο κ. Κυρ. Γαϊτανίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Share.

Comments are closed.