Γιάννης Μαγκριώτης: Κυβέρνηση και κόμματα πρέπει να καταγγείλουν τους εποικισμούς του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.

0

Στο Ισραήλ μπορεί να μην έχουν σχηματίσει κυβέρνηση ακόμη, όμως οι εξώσεις Παλαιστινίων στα Ανατολικά περίχωρα της Ιερουσαλήμ, για την δημιουργία ισραηλινών οικισμών, συνεχίζεται.
Το Κουαρτέτο (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία), καταγγέλλουν το Ισραήλ, αλλά πρακτικά δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν τις παράνομες ενέργειες του κράτους του Ισραήλ.
Η πολιτική Τράμπ στην περιοχή αποθράσυνε το Ισραήλ, που συνεχίζει με βίαιο τρόπο τους παράνομους εποικισμούς.
Με θλίβει η στάση της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, που οι κυβερνήσεις έχουν βουβαθεί, ξεχνώντας ότι παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σωστά αναπτύσσει η χώρα μας συνεργασίες με το Ισραήλ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στις αδικίες που διαπράττει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.
Δυστυχώς στην αφωνία της κυβέρνησης τώρα ήρθε να προστεθεί και η αφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Άλλα αγνόησαν το γεγονός και άλλα, όπως ο Σύριζα, με καθυστέρηση έβγαλε μια χλιαρή καταγγελία, και αυτή από τον Τομέα διεθνών σχέσεων, ούτε καν από τον υπεύθυνο τύπου.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 234 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.