Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικές εξετάσεων 2021 για ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

0

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν, όπως κάθε χρόνο, οι πανελλαδικές εξετάσεις 2021
Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2021 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των  Επαγγελματικών Λυκείων, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν και φέτος με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.
Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ οι πανελλαδικές τελειώνουν την Τρίτη 22 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.
Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές τελειώνουν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021 των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ
ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
(Ο.Π.= Ομάδα Προσανατολισμού)
ΔΕΥΤΕΡΑ 14-6-2021 – ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16-6-2021 – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
– ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ 
Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-6-2021 – ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
– ΧΗΜΕΙΑ
– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 
Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 
Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 22-6-2021 – ΙΣΤΟΡΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
– ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ
ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΗ 15-06-2021 – ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  
ΠΕΜΠΤΗ 17-06-2021 – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Άλγεβρα)   
ΣΑΒΒΑΤΟ 19-06-2021 – ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ II
– ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (ΑΟΘ)
– ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
– ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 23-06-2021 – ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2
– ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 
– ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 
– ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 24-06-2021 – ΥΓΙΕΙΝΗ
– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
– ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ) 
– ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-06-2021 – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
– ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ   
– ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ
– ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ   
ΣΑΒΒΑΤΟ 26-06-2021 – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
– ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ
– ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ II (ΜΕΚ ΙΙ)
– ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  
ΔΕΥΤΕΡΑ 28-06-2021 – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
– ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
– ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών 2021
Ειδικό πρωτόκολλο για τα κρούσματα κορονοϊού

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε πριν λίγες ημέρες στον ΑΝΤ1, θα ισχύσουν ειδικά πρωτόκολλα σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού.
«Θα υπάρξει έγκαιρα και σε συνεργασία με τους ειδικούς και η ανακοίνωση ειδικών πρωτοκόλλων για όσα θα ισχύσουν σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού λίγο πριν ή εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων», είπε συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως.
Η υπουργός Παιδείας πριν λίγες ημέρες παρέπεμψε παράλληλα στην ανακοίνωση των αναλυτικών μέτρων προστασίας και πρόληψης που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, σε ημερομηνία πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξής τους τονίζοντας ότι: «Η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία την οποία παρακολουθούμε στενά, και κινούμαστε βήμα-βήμα».
Φροντιστήρια
Επιπλέον, τα φροντιστήρια άνοιξαν για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και όσους εξετάζονται σε πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την προηγούμενη εβδομάδα, άνοιξαν χθες, Δευτέρα 10 Μαΐου, τα φροντιστήρια για την προετοιμασία των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων 2021.
«Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών», επισημαίνεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση.
Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «θα έχουμε παρεμβάσεις στις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να μην μπαίνουν φοιτητές με 1 και 2 και 3 σε πανεπιστημιακές σχολές. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να μην κοροϊδεύουμε τους φοιτητές ούτε εκείνους που μπαίνουν σε πανεπιστημιακές σχολές με τέτοιο βαθμό γιατί η συντριπτική πλειονότητα δεν θα τελειώσει τις σχολές, αλλά και να μην κοροϊδεύουμε τους υπόλοιπους φοιτητές στις σχολές αυτές ούτε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες που πληρώνουν για να υπάρχει μια παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης. Μας νοιάζει να δίνουμε προοπτικές, διεξόδους, πρακτικές λύσεις, να ανοίγουμε το μέλλον για τα παιδιά».
«Το υπουργείο Παιδείας προσδοκά να εισάγονται στο Πανεπιστήμιο φοιτητές που πληρούν ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, που θα μπορέσουν να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο, και που συνεπώς θα έχουν προοπτικές για το μέλλον τους. Προσδοκά να θωρακίσει το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών και να ενισχύσει τη δυνατότητα του κάθε πανεπιστημιακού τμήματος να διαμορφώσει την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή του φυσιογνωμία επιλέγοντας το συντελεστή της βάσης εισαγωγής που επιθυμεί», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο iefimerida, πριν λίγες ημέρες, παρά την υποχώρηση στο θέμα της Τράπεζας Θεμάτων.
Self tests παντού
Ακόμα, τόσο η λειτουργία των σχολείων όσο και της διεξαγωγής των πανελλαδικών διέπεται από τη διενέργεια self test, το οποίο αποτελεί το βασικό εργαλείο για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.

Share.

Comments are closed.