Δήμος Βριλησσίων: Ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων στο Δήμο Βριλησσίων

0

Ο Δήμος Βριλησσίων έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα αρμοδιότητάς του, προκειμένου να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ομαλά και με ασφάλεια, στις σχολικές αίθουσες και στη δια ζώσης διδασκαλία.

  • Στο πλαίσιο αυτό, αφενός έχει γίνει γενική σχολαστική καθαριότητα σε όλους τους χώρους των σχολικών μονάδων, από τις σχολικές καθαρίστριες, αφετέρου η Υπηρεσία Καθαριότητας πραγματοποίησε καθαρισμό – απολύμανση σε όλους τους προαύλιους εξωτερικούς χώρους.
  • Παράλληλα από την αρχή της πανδημίας, έχει ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, προκειμένου να τηρηθούν οι όροι υγειονομικής ασφάλειας καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
  • Σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, όλες οι σχολικές μονάδες έχουν εφοδιαστεί με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό( Μ.Α.Π. μέτρα ατομικής προστασίας για όλους τους σχ. καθαριστές / καθαρίστριες, μάσκες και αντισηπτικά) και έτσι έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια σε κάθε σχολική αίθουσα.
  • Πραγματοποιήσαμε διενέργεια δωρεάν μοριακών test ανίχνευσης του Covid-19 στο βοηθητικό – φυλακτικό προσωπικό,( σε όσους δεν χορηγήθηκαν τα tests μέσω της σχετικής πλατφόρμας), έτσι ώστε όλοι να επιστρέψουν υγιείς και με ασφάλεια στα καθήκοντά τους.

Ο Δήμος Βριλησσίων, με αίσθημα ευθύνης διαχειρίστηκε με αυξημένη υπευθυνότητα την κρίση της πανδημίας και ανταποκρίθηκε επαρκώς από την αρχή στις όποιες ανάγκες προέκυψαν. Εξασφάλισε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, όλες τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου αυτή η δύσκολη για όλους περίοδος, να ολοκληρωθεί με ασφάλεια.

Share.

Comments are closed.