Γεννηματά προς ΔΟΕ: Πρέπει να αντιμετωπιστεί το μαθησιακό χάσμα και οι ανισότητες της πολιτικής ΝΔ

0

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε χθες τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση – Ποιές προτάσεις παρουσίασε. 
Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες), ζήτησε εκτός άλλων από την κυβέρνηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην σημερινή τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση.
Η κ. Γεννηματά, σημείωσε ότι «Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Επέτρεψε τον συνωστισμό στις τάξεις, κινήθηκε χωρίς σχέδιο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (που λειτούργησε μόνο χάρις στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών), ενώ και οι υποδομές της παραμένουν σε πολλά σχολεία προβληματικές
». Συμπλήρωσε δε ότι, με την πολιτική της, η κυβέρνηση, διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

Η κ. Γεννηματά, σημείωσε ότι «Ένα χρόνο τώρα η Κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Επέτρεψε τον συνωστισμό στις τάξεις, κινήθηκε χωρίς σχέδιο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (που λειτούργησε μόνο χάρις στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών), ενώ και οι υποδομές της παραμένουν σε πολλά σχολεία προβληματικές”, σχολίασε, ενώ πρότεινε:

  • Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
  • Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.
  • Η ύλη για την νέα σχολική χρονιά πρέπει να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και να προβλεφθεί πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίες για όσους απαιτείται. Ώστε να αντιμετωπισθούν το μαθησιακό χάσμα και οι ανισότητες.
  • Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να καλυφθούν τα κενά της εκπαίδευσης, με την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών. Και να εξευρεθούν πρόσθετες αίθουσες, ώστε με την νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.
  • Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών μόνο με διορισμένα μέλη, δημιουργεί θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Το Υπουργείο Παιδείας που προκάλεσε με τους χειρισμούς του το πρόβλημα, οφείλει να βρει λύση για τα την ομαλή εκλογή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.
  • Η εφαρμογή της γενικευμένης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης είναι σωστή, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες υποδομές. Δεν επιτρέπεται να στοιβάζονται τα νήπια σε κοντέινερ, που τοποθετούνται στις αυλές των δημοτικών.

Στην συζήτηση μετείχαν η υπεύθυνη της Κ.Ο. Χαρά Κεφαλίδου και ο γραμματέας του Τομέα Παιδείας Νίκος Τσούλιας.

Share.

Comments are closed.