ΕΝΔΙΣΥ: Επιστολή διαμαρτυρίας για ανυπόστατα χρέη συνταξιούχων προς την εφορία

0

Επιστολή διαμαρτυρίας για τους 70.000 συνταξιούχους που έχουν φορτωθεί χρέη προς την εφορία, χωρίς να τους αναλογούν εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).
Αναλυτικά η επιστολή του ΕΝΔΙΣΥ
«Κύριε Υπουργέ,
Αναφερόμαστε στις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 616-618/2021 που δικαιώνουν τελεσίδικα και αμετάκλητα τα όσα υποστήριζε για πάνω ένα χρόνο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε σχέση με τα πρόστιμα που έστειλε η ΑΑΔΕ αρχές του 2020 στα οποία περιέχονται καταλογισμένες πράξεις προσδιορισμού φόρου με πρόστιμα και προσαυξήσεις από τα έτη 2009 έως και το 2014 στους συνταξιούχους.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα όσα είχαν διαδραματιστεί τις ημέρες εκείνες. Τα έγγραφά μας, καθώς και τα Δελτία Τύπου το αποδεικνύουν.
Μετά την δημοσίευση των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ και εντός 20 ημερών,
ΖΗΤΑΜΕ:
α) Την διαγραφή από τους πίνακες οφειλής των βεβαιωμένων ποσών και προσαυξήσεων στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, που αφορούν οφειλές της συγκεκριμένης διαδικασίας (μη δηλωμένα αναδρομικά παρελθόντων ετών),
β) Όπου υπάρχει ρύθμιση, καθώς και πληρωμή, μετά από οριστική διαγραφή να επιστραφούν τα ποσά με τόκο 6% στους δικαιούχους
γ) Να ενημερωθούν με επιστολές οι συνταξιούχοι που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία, ότι τα συγκεκριμένα ποσά που τους έχουν καταλογιστεί οριστικά διαγράφονται.
Κύριε Υπουργέ, καταλαβαίνετε το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί 70.000 και πλέον συνταξιούχοι, καθώς και οι οικογένειες τους προστρέχοντας σε έντοκο δανεισμό από τράπεζες προκειμένου να πληρώσουν τα άδικα χρέη που τους προσάψατε. Δεν έχετε υπολογίσει τα προβλήματα υγείας που έχουν δημιουργηθεί σε ανθρώπους με ήδη κλονισμένη την υγεία τους (μια και μιλάμε για συνταξιούχους).
Ζητάμε να αναλάβετε συλλογικά τις ευθύνες σας

Share.

Comments are closed.