Ενωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Επιστροφή στα θρανία για όλες τις σχολικές βαθμίδες εκπαίδευσης !

0

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, μετά από πολύμηνη απουσία από τη φυσική τους τάξη, τα παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων, ταλαιπωρημένα και κουρασμένα από την τηλεκπαίδευση , απομονωμένα και στερημένα από τις παρέες, τους δασκάλους  και το σχολείο τους ,  επιστρέφουν  επιτέλους στο φυσικό τους χώρο.

Ευχόμαστε  καλό ξεκίνημα με κέφι, δύναμη, αισιοδοξία  αλλά και  μεγάλη προσοχή !

Όλη μας η έγνοια είναι στραμμένη πάνω τους, όπως ήταν, άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία άνοιγαν και έκλειναν με ημίμετρα και εκπτώσεις και χωρίς τις απαραίτητες παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες σε συνθήκες πανδημίας.
Με ευθύνη της πολιτείας, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά  το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σχολικής χρονιάς,  αναρίθμητες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες ενώ οι συνέπειες σε μαθησιακό, παιδαγωγικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο είναι ανυπολόγιστες.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το κοινό  αίτημα σύσσωμης της σχολικής κοινότητας για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα για εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς λόγους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο αρνήθηκε το σπάσιμο πολυπληθών τμημάτων (26 και 27 μαθητών) ενώ υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, το υπουργείο εν μέσω πανδημίας,  προώθησε τον οργανωμένο συνωστισμό σε εσωτερικούς χώρους (20-27 μαθητές σε τάξεις) , με απόσταση 30 εκατοστών μεταξύ τους (δύο μαθητές/ριες στο θρανίο, έξι νήπια στο τραπεζάκι) και με μόνη προστασία τις μάσκες στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο αντιφατικά μηνύματα τα οποία υπονομεύουν τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας και τις συστάσεις των ειδικών.
Σε αντίθεση με την αδιάλλακτη Πολιτεία, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας έγιναν δεκτές από το Δήμο μας και μετά από επίμονες προσπάθειές μας καταφέραμε:

  1. Την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων μας (τουλάχιστον δύο ή τρεις καθαρίστριες ανά σχολική μονάδα) προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και το υγειονομικό πρωτόκολλο.
  2. Με μέριμνα του Δήμου γίνονται τακτικές και έκτακτες (ανά περίπτωση) απολυμάνσεις.
  3. Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση 70.000€ από το Δήμο για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής από την τηλεκπαίδευση.
  4. Να εγκριθεί και πραγματοποιηθεί –τροποποιημένο λόγω της πανδημίας- το πρόγραμμα θεατρικής αγωγής που παρέχει ο Δήμος δωρεάν στα παιδιά των δημοσίων σχολείων της πόλης μας,  και να οργανωθεί το μαθητικό φεστιβάλ -φέτος ηλεκτρονικά- για 14η χρονιά με την έμπνευση των δασκάλων μας, το μεράκι των παιδιών μας και τη πολύτιμη συμβολή της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων μας .

Σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημά μας για ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ με φύλακες και καθαριότητα, καθημερινές  ΚΑΙ  Σαββατοκύριακα για ελεύθερο παιχνίδι και συνεύρεση των παιδιών. Το πάγιο αυτό αίτημά μας γίνεται σήμερα πιο επιτακτικό από ποτέ  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα του μοιράσματος των παιδιών σε περισσότερους  χώρους ώστε να  μετριαστούν κατά το δυνατό τα φαινόμενα συνωστισμού. Ο Δήμαρχος έχει απαντήσει καταρχήν θετικά  και περιμένουμε την υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Ευχόμαστε και πάλι ,
να πάνε όλα καλά ως το τέλος της σχολικής χρονιάς
και οι μαθητές μας – με όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες προφυλάξεις –
να απολαύσουν το σχολείο τους,
που με τόσο βίαιο τρόπο στερήθηκαν και φέτος.

Share.

Comments are closed.