Συμφωνία Κομισιόν και Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις του εμβολίου μέχρι το 2023

0

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων έως το 2023 όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Pfizer-Biontech για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 για την περίοδο 2021-2023, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την ενίσχυση των εμβολιασμών, των χορηγιών και της επαναπώλησης δόσεων, όπως ανακοίνωσε χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Άλλα συμβόλαια και άλλες τεχνολογίες εμβολίων θα ακολουθήσουν
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η @EU_Commission υπέγραψε μόλις, ένα συμβόλαιο για την εγγυημένη παράδοση 900 εκατομμυρίων δόσεων (με δυνατότητα επιπλέον παράδοσης +900 εκατομμυρίων δόσεων) με την @BioNTech_Group και την @Pfizer, για τη χρονική περίοδο 2021-2023» όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Άλλα συμβόλαια και άλλες τεχνολογίες εμβολίων θα ακολουθήσουν” πρόσθεσε η ίδια.


Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια για την Covid-19 να εξάγουν την παραγωγή τους, όπως κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να συζητούν για την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων για τα σκευάσματα αυτά.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, είπε ότι οι συζητήσεις για την άρση αυτήν δεν θα οδηγήσουν στην παραγωγή ούτε μιας δόσης εμβολίου για την κορονοϊό βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.
Μόνο η αύξηση της παραγωγής, η άρση των εξαγωγικών φραγμών και το μοίρασμα των εμβολίων που έχουν ήδη παραγγελθεί θα βοηθούσε αμέσως την κατάσταση, πρόσθεσε.

Share.

Comments are closed.