Σκληρή απάντηση Φασούλα σε Μαρτσουλιόνις για τα περί απόπειρας δωροδοκίας της σοβιετικής ομάδας το 1987

0

Ο Παναγιώτης Φασούλας απάντησε δεόντως στον βετεράνο Λιθουανό γκαρντ Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, οποίος μίλησε για απόπειρα δωροδοκίας πριν από τον τελικό του 1987 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σοβιετική Ένωση, εξηγώντας όμως ότι κανείς από την αποστολή της ΕΣΣΔ δεν δέχτηκε τα χρήματα που τους πρόσφεραν κάποιοι Έλληνες.
Ξεκινά δε την ανάρτησή του στο facebook με τη φράση: «δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Φασούλα
«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ. Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 87´ ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους».
Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα. Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ.
Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 89’ στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.
Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού. Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Παναγιωτης Φασούλας»

Αγαπητέ Σαρούνας,δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει  τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως…

Δημοσιεύτηκε από Παναγιώτης Φασούλας στις Κυριακή, 2 Μαΐου 2021

Μαρτσουλιόνις: Κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα για να χάσουμε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987
Ο 56χρονος πλέον θρυλικός γκαρντ της Σοβιετικής Ένωσης και αργότερα της Λιθουανίας Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, με πλούσια καριέρα στο NBA, ανέφερε με δηλώσεις του στο περιοδικό «SkyHook» πως κάποιοι Έλληνες προσπάθησαν να δωροδοκήσουν παίκτες της ΕΣΣΔ πριν από τον αγώνα, ωστόσο κανείς παίκτες δεν τα πήρε. Μάλιστα, τονίζει ότι αυτή η ενέργεια αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα του, γνωρίζοντας στη συνέχεια την ήττα στον τελικό.

«Κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας μας δεν τα δέχτηκε. Ωστόσο, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας. Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν επικοινωνήσαμε σωστά μεταξύ μας. Αν ο προπονητής μας είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες, είμαι σίγουρος. Αντίθετα, δεν κάναμε τίποτα από όλα αυτά, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό. Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρτσουλιόνις.

Share.

Comments are closed.