Άλμπερτ Μπουρλά: Μέχρι το τέλος του 2021 ίσως να υπάρχει χάπι για τον κορονοϊό [Βίντεο]

0

Χάπι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ώστε να μπορεί να το πάρει ο ασθενής στο σπίτι, όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, θα είναι ενδεχομένως διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2021 από την Pfizer, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού.
Όπως είπε, η φαρμακοβιομηχανία επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή, διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δυνατότητα να λάβει κάποιος αυτή τη θεραπεία κατά του κορονοϊού από το στόμα, στο σπίτι του, θα αλλάξει το «παιχνίδι».
Ο κ. Μπουρλά εξήγησε ότι η εταιρεία του πραγματοποιεί δοκιμές σε δύο αντιιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι κλινικές μελέτες σε δείγμα 60 εθελοντών ξεκίνησαν ήδη σε Βέλγιο και ΗΠΑ και, αν όλα πάνε καλά, το σκεύασμα της Pfizer θα αρχίσει να διατίθεται από το φθινόπωρο.

Δείτε το βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου CNBC με τις δηλώσεις του κ. Μπουρλά

Share.

Comments are closed.