Παναγιώτης Βάσσιος: Η Ιστορία δεν διαγράφεται !!

0

Αγαπητές /οι συνδημότες μου, πληροφορήθηκα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την υπογραφή του νέου Πολεοδομικού σχεδίου της πόλης μας. Οφείλω να πω ότι είναι μία δικαίωση για όλους εμάς που  επί πολλά συναπτά έτη αγωνισθήκαμε για αυτή την επιτυχία.
Ο νέος Πολεοδομικός Σχεδιασμός του Χαλανδρίου, ήταν αρχικά όραμα της Διοίκησης του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου,  το έτος 2007 ήταν η περίοδος άλλωστε στην οποία  ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες. Είναι αλήθεια εξάλλου, ότι η διαδικασία ήταν χρονοβόρα, το έτος 2014 ολοκληρώθηκε, ενώ το έργο της μελέτης συνεχίστηκε έως το έτος 2016, λόγω των αλλαγών της περιόδου στην συναφή νομοθεσία και στη συνέχεια ακολουθήθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες. 
Ποιοι συνέβαλαν όμως στην ολοκλήρωση αυτού το μεγάλου έργου;
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο της μελέτης Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού που είναι αναρτημένη στο site του Δήμου Χαλανδρίου με ημερομηνία, Δεκέμβριος 2016: «Ευχαριστίες οφείλονται σε όλες τις υπηρεσίες. Αν και είναι αδύνατον να αναφερθεί κανείς ονοµαστικά,  θεωρούµε ότι εξαίρεση πρέπει να γίνει για το Δήµαρχο κ. Γεώργιο Κουράση και τους αντιδηµάρχους κ. Παναγιώτη Βάσιο και κ. Άννα – Μαρία Τσικίνη, καθώς και το Δήµαρχο κ. Σίµο Ρούσσο και τον αντιδήµαρχο Κώστα Γερολυµάτο, που στήριξαν την οµάδα µελέτης, αναγνωρίζοντας την αξία του χωροταξικού και πολεοδομικού, παρακολουθώντας λεπτοµερώς τη διαδικασία παραλαβής του Β1 Σταδίου από την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να εξασφαλίζεται εκτός από την πληρότητα της µελέτης και η ανταπόκριση των στοιχείων της πρότασης µε τις κατευθύνσεις του Δηµοτικού Συµβουλίου. Ασφαλώς σηµαντικότερο στοιχείο για την εγκυρότητα του παρόντος Β2 Σταδίου αποτελεί η διαδικασία διαβούλευσης, η οποία συνθετικά αποτελεί τη βάση σύνταξης του ΓΠΣ, στην οποία συµµετείχαν όλοι οι φορείς του Δήµου. Εξαιρετική υποστήριξη είχε η οµάδα µελέτης από τη συνεργασία µε τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και κυρίως την επιβλέπουσα κ. Αικ. Νότα που πλαισιώθηκε από την επιβλέπουσα Α΄ Σταδίου κ. Αλέκα Βακαδήµα και την προϊστάµενη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Μαρία Ασπρογέρακα, καθώς και τις Χάιδω Μπαζάκα και Άννα Υψηλάντη που ανέλαβαν την παρακολούθηση της µελέτης από το 2015. Στις συσκέψεις ακόµα µετείχαν και άλλα µέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας για συγκεκριµένα θέµατα της αρµοδιότητας τους».

Είναι αλήθεια ότι εργαστήκαμε όλοι , ανάλογα με τις δυνατότητές του και τη θέση του ο καθένας, ώστε να ευοδωθεί ο νέος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός στο Χαλάνδρι, σημαντικός σε κάθε περίπτωση για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών, του Δήμου. Ευχαριστίες γι αυτό οφείλονται σε όλους
Παναγιώτης Βάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης.»

Share.

Comments are closed.