Νίκη Κεραμέως: 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές – Δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις – Με self-test Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια

0

Τις τελικές ρυθμίσεις για τα σχολεία, τις προαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις, καθώς και τις Πανελλαδικές ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις και πως θα παραταθεί η σχολική χρονιά. Η αξιολόγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει βάσει των βαθμών τετραμήνων.
Παράλληλα ανακοινώθηκε η παράταση του σχολικού έτους:

  • Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
  • Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις ανακοίνωσε τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων:

  • Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια
  • Στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Η υπουργός υπεραμύνθηκε της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την εφαρμογή της από φέτος.
«Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι απαραίτητη για τρεις λόγους», είπε η Ν. Κεραμέως. «Πρώτον, όσο επιτρέπουμε σαν Πολιτεία να εγγράφονται στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 ή 2 ή 3 στα 20, κοροϊδεύουμε τους ίδιους τους φοιτητές, δημιουργώντας τους φρούδες ελπίδες γιατί οι πιθανότητες να αποφοιτήσουν είναι ελάχιστες. Δικό μας μέλημα είναι να δώσουμε διεξόδους στους νέους μας γι’ αυτό παράλληλα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα ισχύσει από φέτος και το διπλό μηχανογραφικό για πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ. Δεύτερον κοροϊδεύουμε τους συμφοιτητές τους οι οποίοι πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να φοιτήσουν στα πανεπιστήμιο και τρίτον κοροϊδεύουμε τους Έλληνες φορολογούμενους» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν επηρεάζεις σε τίποτα την προετοιμασία των φετινών υποψηφίων.
Σε σχετική ερώτηση για τα μέτρα που θα ληφθούν για τις Πανελλαδικές, η υπουργός απάντησε ότι «πρώτη έγνοια είναι η προστασία της υγείας όλων», τονίζοντας ότι στο άμεσο διάστημα θα ανακοινωθούν αναλυτικά μέτρα που θα ισχύσουν για τους συμμετέχοντες και τους επιτηρητές των Πανελλαδικών.

Με self-test τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια
Ειδικότερα, η υπουργός ανακοίνωσε ότι, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ θα συνεχιστεί και η δια ζώσης λειτουργία όλων των Λυκείων. Η προσέλευση των μαθητών στις τάξεις τους θα γίνεται με δωρεάν self-test 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς και όλο το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Στοιχεία για self tests, εμβολιασμούς εκπαιδευτικών και voucher
Επιπλέον η υπουργός Παιδείας, έδωσε στοιχεία σχετικά με τα self tests, τους εμβολιασμούς και τα voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.
Αναλυτικά μέχρι τώρα έχουμε:

  • Περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις.
  • Μέχρι χθες είχαν καταχωριστεί 819 ηλεκτρονικές δηλώσεις self test απ’ όλες τις πληθυσμιακές ομάδες από τα οποία έχουν προκύψει 1.753 θετικά αποτελέσματα.
  • Έχουν εγκριθεί 868 αιτήσεις για το voucher των 200 ευρώ και περισσότερες από 70.000 επιταγές έχουν ήδη εξαργυρωθεί σε καταστήματα
Share.

Comments are closed.