Ανοίγει η εστίαση στις 4 Μαΐου – Όχι στις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με στόχο τις τελικές της εισηγήσεις της για την έξοδο του Πάσχα, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των δραστηριοτήτων αμέσως μετά τις γιορτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προκρίνουν το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους νωρίτερα από τις 10 Μαΐου που είχε αρχικά ανακοινωθεί κασι πιο συγκεκριμένα την Τρίτη  4η Μαΐου.
Επίσης, η πλειοψηφία των ειδικών φέρεται να τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα.
Βέβαια η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη ακόμα.
Πάντως το πρωί ερωτηθείσα για το άνοιγμα της εστίασης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήδη είναι σε συζητήσεις και προσανατολίζεται στο άνοιγμά της μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σημαντικό εργαλείο είναι τα self test, υπογράμμισε.
Επιπλέον η κυβέρνηση με εισήγησή της τάσσεται υπέρ του να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα. όπως δήλωσε ενόψει και της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων για το θέμα αυτό.
Μιλώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος στον ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής».
Για την ημέρα του Πάσχα είπε ότι στόχος είναι να επιτραπούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.»
Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι της τροχαίας για τις μετακινήσεις, ενώ η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ.
Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου.
Επίσης, 10 Μαΐου θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια.
Για τις συγκεντρώσεις σε πλατείες είπε ότι δε μπορεί να γίνει μαζική επέμβαση και η αστυνομία δε μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Γίνεται, όμως, προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner