Το υπουργείο Παιδείας εισηγείται άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνάσιων στις 10 Μαΐου -Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις

0

Τις πιθανές ημερομηνίες για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, δηλαδή την επιστροφή των μαθητών Δημοτικών και Γυμνάσιων στη διά ζώσης εκπαίδευση, εξετάζουν το υπουργείο Παιδείας και Λοιμωξιολόγοι.
Ο αρχικός σχεδιασμός για τα σχολεία, και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ήταν να έχουν επαναλειτουργήσει στα μέσα Απριλίου. Όμως τα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επέτρεψαν και η διά ζώσης εκπαίδευσης, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, θα παραμείνει μόνο για τα λύκεια.

Η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Παιδείας υπέβαλε την εισήγησή του προς την επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα. Η ημερομηνία μάλιστα που προκρίνει για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή και η σχετική διαβούλευση θα γίνει πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Πηγές από το υπουργείο Παιδείας τονίζουν ότι το άνοιγμα μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι μονόδρομος, καθώς πρόκειται για άρση περιοριστικού μέτρου που δεν μπορεί να γίνει αργότερα. Με λίγα λόγια αφήνουν να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν παραταθεί η σχολική χρονιά μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως έχει αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα είναι σχεδόν «μάταιο» εάν το άνοιγμα γίνει στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο τονίζουν ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να δώσει το «πράσινο φως» είναι η επιτροπή επιδημιολόγων.

Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις;
Είναι δεδομένο ότι η πολύμηνη τηλεκπαίδευση περιορίζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ματαιωθούν, όπως συνέβη και πέρυσι, και η αξιολόγηση να γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, όταν θα έχουν εκτιμηθεί οι δυνατότητες που υπάρχουν τότε. Υπενθυμίζεται ότι τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά και η ΟΛΜΕ.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner