Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) για τις επιθέσεις σε βάρος εκπαιδευτικών

0

Το τελευταίο διάστημα συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές της χώρας δέχονται αναίτια επιθέσεις ή αντιμετωπίζουν μηνύσεις από άτομα που δηλώνουν αρνητές του κορωνοϊού, της μάσκας ή των self-tests!
Για μία ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την πλήρη εγκατάλειψή τους από το Υπουργείο Παιδείας.
Εγκατάλειψη που τους αφήνει εκτεθειμένους σε επιθέσεις και απαράδεκτες συμπεριφορές.
Πρέπει να  γίνει από όλους αντιληπτό, ότι οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται με αυταπάρνηση και αλτρουισμό στο δύσκολο έργο της  συνέχισης  της εκπαιδευτικής λειτουργίας και  της πολύπλευρης στήριξης των μαθητών τους, χρειάζονται την υποστήριξη   και τη συνδρομή  όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο, στρέφονται εναντίον όχι μόνον των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους αλλά και του  σχολείου γενικότερα.
Πρόκειται για αντικοινωνικές ενέργειες που κινούνται  κόντρα στο νόμο, στην επιστήμη και στη λογική.  
Σεβόμαστε κάθε διαφορετική άποψη, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε επιθέσεις και υβριστικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας. Το σχολείο είναι η ζωή μας και θα το περιφρουρήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.
Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών:

  • Εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς που υπέστησαν την προσβλητική αυτή συμπεριφορά.
  • Καταδικάζει τις απαράδεκτες ενέργειες των αρνητών της λογικής.

Απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών.

Share.

Comments are closed.