Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει  ότι είδε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του

0

Ανατροπή και νέα δεδομένα στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη.
«Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της «δολοφονικής επίθεσης» σε βάρος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.
Συγκεκριμένα ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη όλα όσα είδε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Ο ίδιος βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων και είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. «Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν.
Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε ο μάρτυρας, τον οποίο η ομάδα της εκπομπής συνάντησε και από κοντά στην Εύβοια.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος βρισκόταν περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και αναγνώρισε τους δράστες. «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε και προσέθεσε: «Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια». Παράλληλα τόνισε ότι το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.
Επιπλέον ξεκαθαρίστηκε ότι ο μάρτυρας είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής. Να σημειωθεί πως οι δικηγόροι της οικογένειας έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος του Λιμενικού.
O Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη, από το στούντιο της εκπομπής είπε: «Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής της ALFA, «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη

Share.

Comments are closed.