Κώστας Ασκούνης – «Προοπτική Ζωής»: Ένας φωτογράφος για όλες τις δουλειές με απευθείας αναθέσεις

0

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Κοιμητηρίου Καλλιθέας ξεπερνώντας κάθε όριο, εισηγήθηκε την απευθείας ανάθεση προμήθειας για είδη μνημείων (καντήλια, βάζα, κ.ά.) αξίας 17.831€, σε επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος «συμπτωματικά» είναι και ο προσωπικός φωτογράφος του κ. Κάρναβου. Στον ίδιο επαγγελματία φωτογράφο την ίδια ημέρα εισηγήθηκε και την απευθείας ανάθεση γραφικών τεχνών – εκτυπώσεων ποσού 3.268€.
Τώρα πως ένας επαγγελματίας φωτογράφος έχει σχέση με καντήλια, σταυρούς και εκτυπώσεις, μόνο η φαντασία του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης μπορεί να εξηγήσει. Και όλα αυτά φυσικά, χωρίς να υπάρχουν άλλες προσφορές! Αναρωτιόμαστε γιατί ο φωτογράφος δεν έχει αναλάβει ακόμα και τον στολισμό του Κοιμητηρίου, αλλά ξεχάσαμε εκεί υπάρχει άλλος πιο ισχυρός εργολάβος. Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Μετά την έντονη αντίδραση της Παράταξής μας ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης αναγκάστηκε να αποσύρει το πρώτο θέμα και να ξανασκεφτεί, όπως είπε, τι θα κάνει με τις γραφικές τέχνες – εκτυπώσεις. Θεωρούμε ότι εάν επανέλθει με την ίδια πρόταση θα το εκλάβουμε ως κακόγουστο αστείο από μέρους του. Τον καλούμε να σταματήσει τις προκλητικές και πέρα από κάθε δεοντολογία απευθείας αναθέσεις σε άσχετους επαγγελματίες, όποια σχέση κι αν τους συνδέει.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία, τέτοιες ενέργειες προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα. Τα χρήματα των δημοτών δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετούν τις προεκλογικές ή μετεκλογικές υποχρεώσεις της Διοίκησης.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Share.

Comments are closed.