Τέταρτη απώλεια μοναχού στο Άγιο Όρος από κορονοϊό

0

Θλίψη στην κοινότητα των εγκαταβιούντων στο Άγιο Όρος σκόρπισε η απώλεια ενός ακόμη μοναχού από κορονοϊό, του τέταρτου (4ου) από την έναρξη της πανδημίας στην Αθωνική Πολιτεία. Ο ιερομόναχος Χρύσανθος Αγιαννανίτης, από το Ιερό Κελλί Τιμίου Προδρόμου στις Καρυές, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 62 ετών, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες δίνοντας τη μάχη με τον κορονοϊό. Ο μακαριστός μοναχός, που καταγόταν από τη Μύκονο και είχε φοιτήσει στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των αδελφών του στο Άγιο Όρος, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Στο μεταξύ, από αρμόδιες πηγές διαψεύδεται η πληροφορία που είχε μεταδοθεί αρχικά ότι ο ιός είχε εισαχθεί στο Κελί του Τιμίου Προδρόμου μέσω ενός μοναχού που είχε βγει από το Άγιο Όρος για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του, καθώς ο συγκεκριμένος μοναχός βρέθηκε αρνητικός στο μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.
Το συγκεκριμένο Κελλί αποτέλεσε το επίκεντρο της νέας έξαρσης κορονοϊού, η οποία ξέσπασε στα τέλη Μαρτίου στην Αθωνική Πολιτεία με τουλάχιστον 40 καταγεγραμμένες νέες μολύνσεις σε τρεις εστίες – Κελλιά και Σκήτες, που σήμαναν συναγερμό.
Όπως δήλωσε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος (φωτογραφία κάτω), σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά, το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει ελεγχθεί και βρίσκεται σε ύφεση. «Έχουμε δέκα ενεργά κρούσματα εντός Αγίου Όρους Μοναχών που βρίσκονται σε καραντίνα σε απομονωμένα Κελλιά. Πέντε Μοναχοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους ο ένας είναι διασωληνωμένος», είπε.

Share.

Comments are closed.