Παναγιώτης Βάσιος- «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» : Τελικά αυτό που φοβόμασταν και είχε επισημανθεί στο παρελθόν έγινε

0

Στον οικισμό ΡΟΜΑ στο Χαλάνδρι (Περιοχή Νομισματοκοπείο), στον οποίο δυστυχώς διαμένουν σε αυτοσχέδιες παράγκες συνάνθρωποί μας, εμφανίστηκαν  κρούσματα πανδημίας COVID – 19. Ο οικισμός σήμερα είναι  σε καραντίνα!
Τα θέματα που προέκυψαν από τα προαναφερόμενα ζητήματα  συζητήθηκαν  σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Απριλίου 2021.
Πρώτη διαπίστωση: Ο τελευταίος  μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος στον καταυλισμό των Ρομά είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2020 , όχι όμως και το έτος 2021 παρά την ραγδαία εξάπλωση του ιού. Γιατί? Ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι  υπάρχει  σύμβαση του Δήμου Χαλανδρίου με  ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο  για να διενεργεί τεστ κορονωϊού στους εργαζομένους στο Δήμο και σε ευπαθείς ομάδες όπως αναμφίβολα είναι οι Ρομά.
Δεύτερη διαπίστωση: Ο Δήμος πληροφορήθηκε το γεγονός όταν ήδη είχε παρουσιασθεί το κρούσμα και στη συνέχεια διενεργήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος.
Τρίτη Διαπίστωση: Ζητήσαμε από την διοίκηση να μας παρουσιάσει  το σχέδιο δράσης περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού  και   διαχείρισης κρούσματος  ιδιαίτερα  για τις ευπαθείς ομάδες και  σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρούσματος Covid -19 που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ. Τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει  αναρτημένο στο site  του Δήμου Χαλανδρίου και δεν έχει καταρτισθεί σχέδιο  αντιμετώπισης από την διοίκηση.
Απλά γίνονται  αποσπασματικές κινήσεις.
Η θέση μας:
Τα πολλά 
TEST και οι Εμβολιασμοί σώζουν ζωές!! Αυτό απαιτεί όμως Τοπικό Σχέδιο. Η πανδημία είναι ένα γεγονός και μάλιστα θανατηφόρο !!! Είναι λοιπόν ζήτημα δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας η  αντιμετώπισή του και τούτο αφορά όλους και την κεντρική διοίκηση και τους Δήμους.  

Συνεπώς υπάρχει υποχρέωση όλοι  οι Δήμοι να αναπτύσσουν δράσεις συμπληρωματικές και να καταρτίζουν και  εφαρμόζουν τοπικά σχέδια με συγκεκριμένες   διαδικασίες σε όλες τις φάσεις  της πανδημίας και κυρίως στο στάδιο της πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού σε ευπαθείς ομάδες, σε εργαζομένους στο Δήμο κ.α.  Αυτό επιβάλλεται να συμβαίνει και με τους Ρομά που είναι  δημότες Χαλανδρίου  και αναντίρρητα  ευπαθείς ομάδες πληθυσμού , ενώ   πολλοί από αυτούς εργάζονται στην πόλη μας.
Ας γνωρίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δωρεάν μαζικά test  στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου τους μήνες, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Επίσης η Περιφέρεια πραγματοποίησε μαζικά test στους εργαζομένους του Δήμου μας δύο φορές.
Τέτοιες στιγμές οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι!! Εμείς εκφράζουμε την θέση μας  και ελπίζουμε να εισακουσθεί.

Share.

Comments are closed.