Ξένος Μανιατογιάννης: Δεν μπορώ να δεχτώ την εκ των προτέρων απόρριψη του ‘’όχι σε όλα’’ – Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η υποκρισία

0

Με αφορμή την απόρριψη εισήγησης της δημοτικής αρχής Βριλησσίων από το Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά στη δημιουργία καντίνας στην πρώην Ναυτική Βάση, ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης σημειώνει ότι «ο απύθμενος λαϊκισμός και ο εύκολος μηδενισμός, δήθεν υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών, καταρρέει τώρα σαν “χάρτινος πύργος”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του  κ. Μανιατογιάννη:
«Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η υποκρισία και η άρνηση του «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» κόντρα σε ό,τι προτείνει η Δημοτική Αρχή Μανιατογιάννη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παντελώς αδικαιολόγητη απόρριψη της εισήγησης της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ενός μικρού και αναγκαίου κυλικείου (καντίνας) στον χώρο περιπάτου και άθλησης στο πάρκο «Μαρία Κάλλας», στην πρώην Ναυτική Βάση.
Η συγκεκριμένη πρόταση υπερψηφίστηκε αποκλειστικά από τα μέλη της παράταξή μας, «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» και καταψηφίστηκε από τους δήθεν «υποστηρικτές» της αναβάθμισης και αξιοποίησης του χώρου από τις παρατάξεις Ντινόπουλου και Πισιμίση, ενώ και οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Δράσης αρκέστηκαν στο «ουδέτερο παρόν».
Ιδίως οι παρατάξεις που καταψήφισαν το αναγκαίο κυλικείο, δηλαδή την δυνατότητα πρόσβασης ακόμα και σε ένα μπουκάλι νερό, ενόψει μάλιστα καλοκαιριού, απέδειξαν περίτρανα ότι, παρά τα όσα βαρύγδουπα λένε κατά καιρούς, δεν θέλουν να γίνεται ΤΙΠΟΤΑ και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους γι’ αυτό τόσο στον συγκεκριμένο χώρο όσο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, για μικρό ή μεγάλο θέμα της πόλης.
Δέχομαι την κριτική με επιχειρήματα. Δέχομαι την αντίθετη άποψη και θέση και διαλέγομαι για την εύρεση της βέλτιστης κάθε φορά και σε κάθε θέμα λύσης. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την εκ των προτέρων απόρριψη του «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ», με διάφορα κάθε φορά προσχήματα ή πλέον και χωρίς αυτά, η οποία κρύβει τελικά τεράστιο κόστος για το συμφέρον της πόλης και για την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Ο απύθμενος λαϊκισμός και ο εύκολος μηδενισμός, δήθεν υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών, καταρρέει τώρα σαν χάρτινος πύργος, ακόμα και για τους πιο εύπιστους. Καταρρέει από τις (μη) θέσεις και τις κακομαθημένες συμπεριφορές των προσώπων και των δυνάμεων, που δεν ντρέπονται να θυσιάζουν, στον βωμό της φθηνής αντιπολίτευσης, ακόμα και την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών των βριλησσιώτικων οικογενειών και των παιδιών τους. Και το κάνουν σε καιρό πανδημίας, που οι πολίτες επισκέπτονται καθημερινά τους ελεύθερους χώρους του δήμου για μια ανάσα από την δυσβάσταχτη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας.
Τα όσα απίστευτα εκστομίσθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μπορούν να τα παρακολουθήσουν, όποιες και όποιοι το επιθυμούν, στα αναρτημένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να ενημερωθούν για την αλήθεια, ως έχει.
Σε κάθε περίπτωση, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο, θα εξασφαλίσω την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών της βριλησσιώτικης οικογένειας στον συγκεκριμένο χώρο και σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση.
Τελικός κριτής όλων μας, προσώπων και δημοτικών παρατάξεων, είναι οι δημότες.
Διαβεβαιώνω τους συνδημότες μου ότι δεν θα σταματήσω να μάχομαι για το καλύτερο, όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν. Μαχόμουν και θα μάχομαι για το συμφέρον του δήμου και του δημότη και μόνον
»

Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων καταψηφίστηκε η πρόταση από μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση («Βριλήσσια Δυνατά» και «Νέα Πνοή»), ενώ «παρών» ψήφισαν η «Δράση», η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Γωγώ ΑθανασοπούλουΠρόοδος στα Βριλήσσια»).
Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης υποστήριξε την αναγκαιότητα ύπαρξης της καντίνας λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητα της Ναυτικής Βάσης, εν μέσω lockdown και της θερινής περιόδου που επίκειται
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Βριλήσσια Δυνατά» Αργύρης Ντινόπουλος έκανε λόγο για «επιπολαιότητα» της διοίκησης να φέρει προς ψήφιση μια εισήγηση του 2018 και κατηγόρησε τη διοικούσα παράταξη ότι αδυνατεί να κατανοήσει τι σημαίνει Ναυτική Βάση, την οποία χαρακτήρισε ως «το Άλσος Συγγρού των Βριλησσίων» και υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (6/5/2020) σύμφωνα με την οποία μέχρι τις 6 Μαΐου 2021 θα πρέπει να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από την Ναυτική Βάση
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια», Γιάννης Πισιμίσης κατηγόρησε την διοίκηση για «έλλειψη συνολικού σχεδιασμού για την αξιοποίηση του χώρου» ενώ έκανε λόγο για «προχειρότητα» και «μεσοβέζικες λύσεις».
Ο επικεφαλής της «Δράσης», Γιάννης Τσούτσιας χαρακτήρισε πρόχειρη την εισήγηση της διοίκησης και έκανε λόγο για «προβλήματα νομικής ερμηνείας» ζητώντας τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βασίλης Βήττος τόνισε ότι: «Αν όντως υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας ενός κυλικείου, θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος με ευθύνη του Δήμου και όχι στη λογική της επιχείρησης. Προηγουμένως, όμως, πρέπει να αποδοθούν και τα 52 στρέμματα της  Ναυτικής Βάσης στους δημότες».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner