Γιάννης Μαγκριώτης: Κοίτα πως τα φέρνει η ζωή

0

Πριν 1,5 χρόνο περίπου η κυβέρνηση απέλασε τον τότε πρέσβη της Λιβύης στην χώρα μας Mohamed Al- Menfi, επειδή μέσα στα τρία εικοσιτετράωρα προθεσμίας που του έδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν παρέδωσε το κείμενο του Τουρκολυβικού μνημονίου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.
Σήμερα τον υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο ως Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης.
Φαντάζομαι δεν του έβαλαν όρο να τους δώσει τους χάρτες και το κείμενο του Μνημονίου, άλλωστε αυτά έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΗΕ.
Ο Πρωθυπουργός του έθεσε ως όρο την κατάργηση του Τουρκολυβικού μνημονίου για να βοηθήσει η χώρα μας της σχέσης της Λιβύης με την ΕΕ, που θέλουν πάρα πολύ.
Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης του έδωσε την ίδια απάντηση που έδωσε και ο Πρωθυπουργός της Λιβύης στην κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό πριν μερικές ημέρες στην Τρίπολη της Λιβύης: «Κάθε χώρα κάνει τις συμφωνίες που υποστηρίζουν τα συμφέροντά της. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κοινές επιτροπές με την Ελλάδα και να συζητήσουμε τα διμερή θέματα».
Σημειώνω ότι χθες στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός της Λιβύης, με όλο το υπουργικό συμβούλιο σχεδόν μαζί δήλωσε ότι το Τουρκολυβικό Μνημόνιο ισχύει και υπέγραψε και έξι συμφωνίες με την Τουρκία ύψους 40 δις δολαρίων, μεταξύ αυτών και για την συνεργασία στην ενέργεια.
Θυμίζω ότι ο Λίβυος αξιωματούχος φεύγοντας από την Ελλάδα άφησε εδώ για λόγους ασφαλείας την οικογένειά του.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 227 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.