Μάκης Γιομπαζολιάς: Χωρίς ενότητα, ουδέν..

0

Ευχαριστώ όλους του φίλους, που είχαν την καλοσύνη να ασχοληθούν με την ανάρτηση μου για τον Γιώργο Παπανδρέου.  
Όλα τα σχόλια αξιοπρόσεκτα.  Ιδιαίτερα – επιτρέψτε μου – εκείνο για τις προσωπολατρίες και την ζημιά που μάλλον προκαλούν.
Ο χώρος ( προσέξτε παρακαλώ, ο χώρος, όχι στενά το κόμμα ) έχει και άλλες πολιτικές προσωπικότητες.  Όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Λαλιώτης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο γκουρού Απόστολος Κακλαμάνης, ο Λοβέρδος, ο Ανδρουλάκης και άλλοι, που δεν υποτιμώ επειδή δεν αναφέρω εδώ αλλά είναι πολλοί.
Καθένας τους έχει την προτίμηση και την υποστήριξη φίλων του χώρου. Και έτσι έχουν προκύψει οι περιχαρακώσεις ομάδων, που πολεμούν η μια την άλλη και βλάπτουν.
Θα γράψω για μερικούς, στην συνέχεια της δημόσιας κατάθεσης μου. Αλλά προκαταβολικά, ας πω κάτι πανθομολογούμενο, για όλους τους φίλους. 
Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, οι ομαδάρχες και οι φανατικοί υποστηρικτές τους έστειλαν αδιάβαστη την ενότητα του χώρου. Και τον τιμαριοποίησαν, κόντρα στις παρακαταθήκες του ιδρυτή του και της ιδρυτικής διακήρυξης του. Είναι κυρίως αυτό που κόστισε.
 Αναγκαίο να επιτευχθεί και πάλι η ενότητα του χώρου. Που σφυρηλατείται και μέσα από αντιπαραθέσεις διαφορετικών απόψεων και συνθέσεις. Αλλά εντός του χώρου, που συμπεριλαμβάνει όλες τις ομάδες αλλά δεν ανήκει σε καμία.  Και με κοινή όλων επιδίωξη, να ξαναγίνει μεγάλος και ωφέλιμος για την χώρα και την κοινωνία.  
Οι ομαδάρχες έχουν ευθύνη να τα βρουν. Και όλες οι ομάδες να βάλουν στα θηκάρια τα όπλα της αδελφοκτονίας και να συσπειρωθούν γύρω από κοινά προτάγματα, που να εκφράζουν την κοινωνία. 
Αλλιώς, όποια ομάδα όποτε επικρατεί θα έχει πρόσκαιρα την εξουσία ενός μικρού κόμματος. Αλλά δεν θα προσφέρει ούτε στην προοπτική του χώρου ούτε στην κοινωνία και στην χώρα.
Ενότητα λοιπόν και πάλι Ενότητα. Διότι χωρίς αυτήν, ουδέν..!

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 50 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.