Self test: Τελικά 613 μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώθηκαν θετικοί – Στο 0,25% η θετικότητα

0

Η θετικότητα στα self test που αφορά μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό  ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων σήμερα Δευτέρα, άγγιξε τελικά το 0,25%.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τα self test έχουν διαγνωστεί από το πρωί, θετικοί 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικοί και άτομα του βοηθητικού προσωπικού. Έτσι 613 άτομα χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πραγματοποιήσουν μοριακό τεστ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία αρνητικό τεστ δήλωσαν μαθητές  και  εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, 245.093 άτομα.
Τα αποτελέσματα δείχνουν πόσο επιτυχημένη είναι η διαδικασία και πόσο εύκολα υιοθετήθηκε” τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Την ίδια στιγμή στον νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατ. τεστ αυτοδιάγνωσης συμμετέχουν 70 εταιρείες έναντι 31 του προηγούμενου διαγωνισμού γεγονός που αποτυπώνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το άκρως πετυχημένο της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επεκτείνει το self test, από την ερχόμενη Δευτέρα, σε σούπερ μάρκετ, ντελίβερι και μεταφορές.

Share.

Comments are closed.