Μάκης Γιομπαζολιάς*: Ο Μιχάλης «άντεξε» η κοινωνία αντέχει ?

0

Περίμενα εξελίξεις πριν από τη συζήτηση στη Βουλή, για το αστυνομικό φιάσκο της περιβόητης φύλαξης.
Οι πληροφορίες ήθελαν το Μαξίμου να «πιέζει». Αλλά η πραγματικότητα έδειξε, ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης «άντεξε» και «πάμε παρακάτω».
Οι ειδήσεις λοιπόν βγήκαν από όσα είπε στην Βουλή, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη.

  • Ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όχι μόνο για όποια σφάλματα στο συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικότερα για το πάσχον σύστημα φύλαξης «στόχων» και για την πάσχουσα οργάνωση του αστυνομικού σώματος και του υπουργείου.
    Θαρρετή ομολογία.
  • Δέσμευση ότι εντός μηνός θα έρθει στην Βουλή νομοσχέδιο, για την αναδιοργάνωση και της φύλαξης και του σώματος και του υπουργείου.
    Να δούμε τις πράξεις.
  • Πειστική ενημέρωση, ότι η περιβόητη φύλαξη δεν είχε 14 αστυνομικούς και δύο θωρακισμένα οχήματα αλλά προοδευτικά 1+1+1+1 αστυνομικούς συνοδείας και μία μηχανή. Και το τελευταίο δίμηνο άλλους 4 για φύλαξη της οικίας + ένα περιπολικό.
    Ε δεν τα λες και λίγα…
  • Δικαιολογητική προβολή της άποψης, ότι δεν αξιολογείται το κάθε πρόσωπο ( κάτι μάλλον απαξιωτικό εν προκειμένω ) αλλά ο κίνδυνος. Και στοιχεία κινδύνου εδώ, εμπρησμός έξω από το σπίτι και έκρηξη σε αυτοκίνητο έξω από το στούντιο του φυλασσόμενου.
    Μήπως να κοιτάζουν επιμελέστερα?

Συγκριτικό : Πανελλαδικό κανάλι, που οι εγκαταστάσεις του είχαν γίνει στόχος ποικίλων και χώρος πραγματικού εμπρησμού με αναμμένα στουπιά, ζήτησε επίσημα προ καιρού την νόμιμα προβλεπόμενη φύλαξη. Η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε από ένα αστυνομικό πρωί – βράδυ, που μετά περιορίσθηκε σε ένα και τώρα δεν ξέρω καν αν υπάρχει κανένας. Αιτιολογία, δεν φτάνουν οι δυνάμεις.
O tempora o mores.
Δια ταύτα : Επανεξέταση όλων των περιπτώσεων φύλαξης και δη των περιθωριακών. Και υπόδειξη σε όποιους «κραταιούς» να προφυλάσσονται με ίδιο κόστος, είτε από χουλιγκάνους στα γήπεδα είτε από λογής επιβουλείς και κακοποιά στοιχεία.
Η αναφορά , ότι θα προωθηθούν μεικτά σχήματα φύλαξης, με λίγους αστυνομικούς και περισσότερους από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, είναι ίσως το σημαντικότερο από όσα αναφέρθηκαν χθες στην Βουλή. Αρκεί τους σεκιουριτάδες των μεγαλόσχημων και φαντασιόπληκτων να μην τους πληρώνει το κράτος ε..?
Οψόμεθα. Διότι ο κ. Χρυσοχοίδης μπορεί να «άντεξε». Μήπως να σκεφτούν, αν αντέχει η κοινωνία αυτά τα εξοργιστικά και χαλεπά..?

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 49 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.