Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Το νομοθετικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών

0

Σε αναμονή της έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου για τις αποσπάσεις τόσο από περιοχή σε περιοχή όσο σε φορείς και ενόψει της έναρξης των διαδικασιών, από τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ, για τις οριστικές τοποθετήσεις/βελτιώσεις θέσεων, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επικαιροποιεί το Νομοθετικό Πλαίσιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις.
Το θέμα της κωδικοποίησης της νομοθεσίας που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών έχει απασχολήσει πολλές φορές τον κλάδο και τη ΔΟΕ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει αντιμετωπισθεί.
Διατάξεις διάσπαρτες σε πολλούς νόμους δυσκολεύουν πάρα πολύ τους συναδέλφους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τελικά ποια νομοθεσία ισχύει. Αποτέλεσμα αυτής της πανσπερμίας διατάξεων και της πολυνομίας είναι η δημιουργία σύγχυσης αντί της επίλυσης των προβλημάτων.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, χωρίς να έχει νομική υπηρεσία (όπως για παράδειγμα έχουν το Υπουργείο Παιδείας και η ΔΟΕ), ανταποκρινόμενη στο αίτημα χιλιάδων συναδέλφων, οι οποίοι μάταια περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας να το κάνει, μελέτησε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το κωδικοποίησε, στο μέτρο του δυνατού, και το παραθέτει, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν σε ποιον νόμο θα ανατρέχουν, κάθε φορά, για το θέμα που τους απασχολεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας σε μορφή PDF

Share.

Comments are closed.