Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα……5 Απριλίου 1904 Οι πρώτοι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές της Μεσσηνίας

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 5 Απριλίου 1904, έληξαν οι εργασίες του πρώτου ελληνικού εκπαιδευτικού συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν και δάσκαλοι από τη Μεσσηνία που πήγαν γι΄ αυτό το λόγο στην Αθήνα.
Ήταν το συνέδριο που δρομολόγησε τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα ήταν ο προπομπός ίδρυσης των εκπαιδευτικών συνδικάτων.
Από τη Μεσσηνία συμμετείχαν οι: Κ. Γεωργόπουλος από Λιγούδιστα (Χώρα), Κ. Ν. Αναγνωστόπουλος από Γαργαλιάνους, Π. Κατρίτσης από Λιγούδιστα (Χώρα), Ν. Βαλσαμάκης από Γαργαλιάνους, Σοφ. Γ.Γεωργαλάς από Γαργαλιάνους,  Ισίδωρος Λιμνιάτης από Λιγούδιστα (Χώρα), Π. Γεωργίου από Γαργαλιάνους, Ευριδίκη Θεοφίλη από Γαργαλιάνους,  Σοφία Μπαμπινιώτου από Λιγούδιστα (Χώρα), Ι. Κ. Θεοφίλης από Γαργαλιάνους, Θ. Νικολόπουλος από Λιγούδιστα (Χώρα), Χρυσηίς Καναροπούλου από Γαργαλιάνους, Π. Οικονομόπουλος από Λιγούδιστα (Χώρα), Δ. Ν. Κοκκίνης από Γαργαλιάνους, Κ. Ματσικόπουλος από Γαργαλιάνους.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner