STOP από τους λοιμωξιολόγους στο άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

0

H επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα καθώς και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε αυτές τις τρεις  περιοχές.
Η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες από την επιδημία κορονοϊού στις περιοχές αυτές παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι παραπάνω περιοχές παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και η απόφαση να ελαφρύνουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν σήμερα, κάτι το οποίο θα ξεκινήσει Πανελλαδικά από αύριο, φαίνεται μεγάλο ρίσκο. Στις περιοχές αυτές θα επιβληθούν επίσης και υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
Μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι και τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν ελάχιστα περιθώρια και φυσικά δεν υπάρχει καμία εφεδρεία στην Αττική για να προστρέξει τις περιοχές αυτές.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το λιανεμπόριο ανοίγει στις 5 Απριλίου και οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους με τις μεθόδους του click away και του click in a shop. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να έχουν ραντεβού, ενώ στη διάθεση τους θα έχουν τρεις ώρες για να ψωνίσουν.

Share.

Comments are closed.