«Χαλάνδρι σε Δράση» – Γιώργος Κουράσης: Η θετική ψήφος στις αστικές αναπλάσεις Τούφας & Κάτω Χαλανδρίου δεν σημαίνει “λευκή επιταγή”

0

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση, ξεκαθάρισε τη θέση  αναφορικά με την υλοποίηση των δύο προτεινόμενων αστικών αναπλάσεων στο Χαλάνδρι, στην περιοχή της Τούφας, στις οδούς Ολύμπου και Μεταμορφώσεως και στο Κάτω Χαλανδρίου, στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» του Γιώργου Κουράση
«Την Παρασκευή 26.3.3021, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν οι εγκρίσεις μελετών για την αστική ανάπλαση δύο περιοχών του Δήμου.

  • την περιοχή της Τούφας, στις οδούς Ολύμπου και Μεταμορφώσεως και 
  • την περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου, στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου

Οι μελέτες αυτές υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό τη χρηματοδότησής τους από το αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”
Πρόκειται για δύο παρεμβάσεις, που παρά τα προβλήματα που πιθανόν δημιουργούν, ειδικά στο Κάτω Χαλάνδρι, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στη διάρκεια της θητείας μας ως Διοίκηση, αλλά και ως Αντιπολίτευση βλέπαμε σταθερά με θετικό πρόσημο τις αναπλάσεις αστικού χαρακτήρα. Αναπλάσεις εστιασμένες στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την αναβάθμιση της πόλης μας. 
Στο προεκλογικό μας φυλλάδιο, παραμονές των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών είχαμε ψηλά στην ατζέντα μας και γράφαμε στις προτεραιότητές μας:

  • Κυκλοφοριακή μελέτη στην κατεύθυνση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
  • Έργα διαπλάτυνσης – ανάπλασης πεζοδρομίων
  • Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπλασης των γειτονιών, 

ενώ σημειώναμε πως “έχουμε τις μελέτες, τα εργαλεία αλλά και την ισχυρή βούληση να ανασάνει η επιβαρυμένη πόλη μας”,  όπως και πως “θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης”. 
Με αυτά τα δεδομένα, όλο το τελευταίο διάστημα συναντηθήκαμε με κατοίκους, καταστηματάρχες, επιτηδευματίες των περιοχών, προτάσσοντας το Κάτω Χαλάνδρι, καθώς εκεί εστιάζονται οι πολλές παρεμβάσεις. Ακούσαμε τις προτάσεις τους τις ενστάσεις τους, τους φόβους τους, δεχθήκαμε τις υποδείξεις τους, τις αντιρρήσεις τους. Συλλέξαμε τις παρατηρήσεις τους και τις μεταφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο
Αντιληφθήκαμε από την πλευρά της Διοίκησης μια διάθεση συναίνεσης, την αποδοχή αρκετών σημείων των παρατηρήσεων που καταθέσαμε και ταυτόχρονα μια ευρύτερη αποδοχή έγκρισης του έργου. 
Σε αντίθεση με απαξιωτικές συμπεριφορές  και επαναστατικές μικροπολιτικές προηγούμενων ετών σε κάθε πρόταση παλαιότερων Διοικήσεων, εμείς υπερψηφίσαμε τις μελέτες που υπέβαλε η Διοίκηση του Δήμου μας. 
Το γεγονός αυτό όμως, μας καθιστά υπεύθυνους στην παρακολούθηση του έργου. Η θετική ψήφος μας δεν σημαίνει “λευκή επιταγή”. Θα είμαστε εκεί σε κάθε βήμα των παρεμβάσεων να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ολοκλήρωσή του, αλλά και να επισημάνουμε παρεκκλίσεις ή αστοχίες. 
Θεωρούμε ότι ανάλογες παρεμβάσεις σε ήδη διαμορφωμένες πόλεις, παρά τις δυσκολίες που εμπεριέχουν στο τέλος αφήνουν ένα ζωηρό αποτύπωμα. Ένα αποτύπωμα στο οποίο δηλώνουμε παρόντες.

Συνδυασμός «Χαλάνδρι σε Δράση»»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner