Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς και ο Κικίλιας

0

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 3 Απριλίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ξεκινά η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού (click-in-shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.
Επιπλέον, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση, με όχημα σε υπαίθριο χώρο, έως 3 άτομα ή μία οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.
Όσον αφορά τα σχολεία, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι το Θριάσιο νοσοκομείο από τις 7 Απριλίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά covid και έτσι η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.
Σημείωσε επίσης ότι προστίθενται 51 ΜΕΘ στο ΕΣΥ: Οι 16 εξ αυτών θα είναι στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, οι 5 στον Ευαγγελισμό, άλλες 5 θα υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς και 10 στο Κωνσταντοπούλειο. Οι υπόλοιπες 4 κλίνες που αφορούν την Β ΥΠΕ θα λειτουργούν στο Αττικόν.
Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65 -69 και στόχος είναι εντός του Απριλίου να γίνουν 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner