Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα……31 Μαρτίου 1995. Ο Νίκος Αλεβιζάκης γίνεται Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 31 Μαρτίου του 1995  το ΚΥΣΕΑ επέλεξε για τη θέση του νέου αρχηγού τον Μεσσήνιο (είχε γεννηθεί στο Χατζή) αρχιπύραρχο Νίκο Αλεβιζάκη, διευθυντή αρχηγείου, ο οποίος ήταν πρώτος στην επετηρίδα των εφτά ομοιοβάθμων του αξιωματικών.
Ήταν μια μεγάλη τιμή για τη Μεσσηνία και τα Βουφραδοχώρια. Πρόσφερε σημαντικότατο έργο από αυτή τη θέση ευθύνης. Παράμεινε αρχηγός για δυο χρόνια. Στις 5 Μαρτίου 1997 το ΚΥΣΕΑ αποστράτευσε από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος το Νίκο Αλεβιζάκη και στη θέση του τοποθέτησε τον αρχιπύραρχο Ανδρέα Γκέκα.
Ο Νίκος Αλεβιζάκης πλήρωσε αδίκως ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό για προσλήψεις  νέων πυροσβεστών, όπου αποδείχτηκε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής προσλήψεων είχε προβεί σε αλλοιώσεις των δικαιολογητικών των υποψηφίων. Το γεγονός αυτό καθόλου δε θάμπωσε την προσωπικότητα και το έργο του Νίκου Αλεβιζάκη. 
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Αλεβιζάκη να επιδίδει αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος στον απερχόμενο Υπουργό Δημόσιας Τάξης Σήφη Βαλυράκη  το 1996.

Share.

Comments are closed.