Γιώργος Κουράσης – «Χαλάνδρι σε Δράση»: Το Χαλάνδρι σε Δράση θα δώσει το «παρών» στις εκλογές, κόντρα σε «φανταχτερές» λύσεις και «σωτήρες»

0

Με αφορμή τη λήξη της διαβούλευσης για τον νέο εκλογικό νόμο για την Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση», Γιώργος Κουράσης, παίρνει θέση υπέρ των προτεινόμενων αλλαγών και ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει και τις προθέσεις της παράταξής του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η ιστορική μας παράταξη, με διαχρονική προσφορά στα Κοινά της πόλης μας και με πολλά και μεγάλα έργα ως Παρακαταθήκη, θα δώσει κραυγαλέο ΠΑΡΟΝ και στις προσεχείς εκλογές.
Παράλληλα προειδοποιεί ότι «κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, που θα προσπαθήσουν στην πορεία προς τις εκλογές να επιβάλλουν «φανταχτερές» λύσεις ως «σωτήρες» θα μας βρουν αντίθετους.
Άλλωστε, τέτοιες λύσεις επώνυμων «σωτήρων» δοκιμάσθηκαν με ολέθρια αποτελέσματα σε Δήμους που επλήχθησαν από τραγικά συμβάντα (βλέπε Μαραθώνα)

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουράση
«Δήλωση Γεωργίου Κουράση Επικεφαλής Αξιωμ. Αντιπολίτευσης Παράταξη «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Με αφορμή τη λήξη της διαβούλευσης για τον νέο εκλογικό Νόμο της Αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν Νόμο που αποκαθιστά την ομαλότητα στην Κυβερνησιμότητα και αποτελεσματικότητα των Δήμων, κάτι που είχε έντονα διαταραχθεί από την καθιέρωση της (κατ’ επίφαση) απλής αναλογικής, από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ευελπιστούμε ότι οι παρατηρήσεις που καταθέσαμε ως ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Νόμου θα συμπληρώσουν, εάν γίνουν αποδεκτές, ένα Νομοσχέδιο που φαίνεται να συγκεντρώνει και την αποδοχή της πλειοψηφίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επί της ουσίας, τώρα, είναι προφανές ότι με το προβλεπόμενο αναγκαίο ποσοστό εισόδου 3% και το ποσοστό εκλογής από τον α’ γύρο στο 43%, δημιουργούνται νέα δεδομένα στους Δήμους. Και τούτο διότι ο νέος Εκλογικός Νόμος επιβάλλει ευρύτερες συσπειρώσεις σε υγιείς προγραμματικές συγκλίσεις, ενώπιο των Δημοτών – εκλογέων και αποτρέπει αφενός επιλήψιμες συναλλαγές μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και αφετέρου υποψηφιότητες αμφιβόλου σκοπιμότητας.
Τα ίδια βέβαια κατά μείζονα λόγο ισχύουν και στον Δήμο μας, στον οποίο, ακόμα και πρόσφατα, η κατάτμηση συγγενών Δημοτικών Παρατάξεων, αλλοίωσε στην πράξη τη βούληση της πλειοψηφίας των Χαλανδραίων.
Παρά το γεγονός ότι υπολείπεται επαρκής χρόνος για τις επόμενες εκλογές, (Οκτώβριος 2023) θα ήθελα, ως επικεφαλής της παράταξής μας «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» αλλά και υπό το βάρος της ευθύνης ως διατελέσας Δήμαρχος και επί 30 χρόνια στέλεχος της παράταξης αυτής, να δηλώσω τα εξής:
Η ιστορική μας παράταξη, με διαχρονική προσφορά στα Κοινά της πόλης μας και με πολλά και μεγάλα έργα ως Παρακαταθήκη, θα δώσει κραυγαλέο ΠΑΡΟΝ και στις προσεχείς εκλογές.
Στόχος της ένας και μοναδικός.
Η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των Δημοτών μας σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.
Η παράταξή μας διαθέτει πολλά και ικανότατα στελέχη, με επαγγελματική καταξίωση, μορφωτικό επίπεδο και κοινωνική προσφορά που θα μπορέσουν να μας εκπροσωπήσουν επάξια και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το Δημαρχιακό αξίωμα. Κριτήριο της τελικής επιλογής που θα έλθει μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, θα είναι η Αξιοσύνη, το Ήθος, τα Προσόντα, η Προσφορά.
Τονίζουμε ότι κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, που θα προσπαθήσουν στην πορεία προς τις εκλογές να επιβάλλουν «φανταχτερές» λύσεις ως «σωτήρες» θα μας βρουν αντίθετους.
Άλλωστε, τέτοιες λύσεις επώνυμων «σωτήρων» δοκιμάσθηκαν με ολέθρια αποτελέσματα σε Δήμους που επλήχθησαν από τραγικά συμβάντα (βλέπε Μαραθώνα).
Παρά το γεγονός ότι η πανδημία έφερε πίσω την προγραμματισμένη ανασύνταξη και επανεκκίνηση της παράταξής μας, όπως είχαμε προαναγγείλει, και σε αναμονή της βελτίωσης των συνθηκών, καλούμε όλους τους Χαλανδραίους να είναι δίπλα μας, αφού το ΧΑΛΑΝΔΡΙ μας, η πόλη που αγαπάμε, αξίζει τα καλύτερα.
Γεώργιος Κουράσης Δήμαρχος 2011-2014 Επικεφαλής «ΧΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner