Σοφία Πουλοπούλου: Μια Τρύπα στο Νερό τα Self Test στα Σχολεία, Χωρίς Μείωση Αριθμού Μαθητών Ανά Τάξη και Μέτρα Κοινωνικής Αποστασιοποίησης

0

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με 15 μαθητές ανά τάξη, ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις, σε συνδυασμό με την χορήγηση εβδομαδιαίων υποχρεωτικών self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, τα οποία θα διενεργούνται από ειδικά κλιμάκια των δήμων, ώστε να καταγράφονται τα πραγματικά αποτελέσματα και να απομονώνονται εγκαίρως από τις σχολικές μονάδες τα κρούσματα.
Με το πολυνομοσχέδιο express και την αύξηση του αριθμού των μαθητών από 22 σε 25 ανά τάξη εν μέσω πανδημίας, τις μάσκες-αλεξίπτωτα και τα παγουρίνο, έχουν χαθεί άδικα εκατονταδες ώρες δια ζώσης εκπαίδευσης, εξαιτίας της έλλειψης σοβαρού σχεδίου ή/και πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης.
Το Κίνημα Αλλαγής είχε προτείνει χορήγηση μαζικών τεστ στον πληθυσμό από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας και άνοιγμα των σχολείων με 15 μαθητές ανά τμήμα, χρήση των δημοτικών και εκκλησιαστικών χώρων και διπλασιασμό προσλήψεων των εκπαιδευτικών .
Τα «έξυπνα» μέτρα και η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης όμως, οδήγησαν τελικά στην απώλεια εκατοντάδων ωρών δια ζώσης διδασκαλίας και άφησαν μαθητές και φοιτητές, έναν ολόκληρο χρόνο εκτός τάξης, εργαστηρίων και πρακτικών ασκήσεων.
Οι μάσκες και τα self test από μόνα τους δεν αρκούν, αν δεν υπάρχει παράλληλα η απαραίτητη κοινωνική αποστασιοποίηση.
Ας πράξουν επιτέλους το αυτονόητο και ας μειώσουν, έστω και αργά, τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη στο μισό, ώστε να επαναλειτουργήσει απρόσκοπτα και στο σύνολό της, η εκπαίδευση.
μαθητές

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην Δ´ Αθήνας, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου ΜυκόνουΥπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛΜέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛΜέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 59 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.