«Χαλάνδρι σε Δράση»: 7 θυρεοί με 14 σημαιάκια δεν αποτελούν σοβαρό στολισμό της πόλης για τον εορτασμό των 200 χρόνωνΕλευθερίας

0

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» του Γιώργου Κουράση ασκεί κριτική στη Δημοτική  Αρχή  για τον τρόπο με τον οποίο  εορτάστηκαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. «7 θυρεοί με 14 σημαιάκια δεν αποτελούν εορτασμό για τα 200 χρόνια Ελευθερίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, κάνοντας παράλληλα αντιδιαστολή με τις εκδηλώσεις που έγιναν, για να τιμηθεί η επέτειος αυτή, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση»
«Οι εορτασμοί των 200 ετών από την ηρωική επανάσταση του 1821 τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον Πλανήτη ήταν πραγματικά συγκινητικοί και εντυπωσιακοί.
Παντού υπήρξαν εορτασμοί και συμβολικές πρωτοβουλίες προς τιμήν των ηρώων του 1821 που απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Είδαμε την σημαία μας να κυματίζει παντού στον Πλανήτη και ακόμα και εμβληματικά κτίρια της ανθρωπότητας να ντύνονται στα γαλανόλευκα.  Όλες αυτές οι δράσεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον Κόσμο μας έκαναν όλους τόσο υπερήφανους.  
Με λύπη μας δυστυχώς δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο, έστω κάτι συμβολικό, κάτι πρωτότυπο, κάτι λιτό – λόγω και της Πανδημίας – στην δική μας πόλη, στον δικό μας Δήμο.
Το Χαλάνδρι δυστυχώς δεν ακολούθησε όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής και της Ελλάδας που με κάθε μέσο πρόσθεσαν την δική τους μικρή ή μεγάλη συμβολή στον εορτασμό μίας τόσο ιστορικής ημέρας. Ούτε καν ένας απλός αλλά σοβαρός στολισμός – όπως σε κάθε άλλη 25η Μαρτίου – δεν υπήρξε. Δεν μπορεί επτά (7) θυρεοί με δεκατέσσερα (14) σημαιάκια να αποτελούν όλο τον εορτασμό των 200 ετών Ελεύθερης Ελλάδας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αναφορά στο γεγονός αυτό γίνεται χωρίς καμία διάθεση γκρίνιας – η ίδια η επέτειος άλλωστε δεν το επιτρέπει – αλλά με διάθεση υπενθύμισης προς την Δημοτική Αρχή αυτής της μέγιστης παράλειψης όπως την ένιωσε κάθε πολίτης του Χαλανδρίου. Και φυσικά αυτή η αναφορά οφείλει να συνοδεύεται ταυτόχρονα με την πεποίθηση ότι στο μέλλον η Δημοτική μας Αρχή θα είναι πολύ πιο προσεχτική και πολύ πιο υπεύθυνη απέναντι στις μεγάλες Εθνικές Επετείους και στις μεγάλες στιγμές του Ελληνισμού.»

Share.

Comments are closed.