Categories: Κοινωνία

Βασιλης Γιαννακοπουλος: Αυτοτελές μάθημα στα σχολεία η κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, με ανακοίνωσή του επαναφέρει την πρότασή του να διδάσκεται η κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια ως αυτοτελές μάθημα στα σχολεία. Την πρόταση αυτή είχε εισηγηθεί προ κορονοϊού, στις επαφές και συζητήσεις που είχε με την τότε υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και τον αρμόδιο υφυπουργό μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Γιαννακόπουλου
«Η καλλιέργεια παιδείας οδικής ασφάλειας είναι υψίστη προτεραιότητα στην προσπάθεια για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η αλλαγή της κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράς διαμορφώνεται, πρωτίστως, από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση.
Ως Περιφερειακή Αρχή, θεωρούμε πώς πρέπει επιτέλους η κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια να διδάσκεται, ως αυτοτελές μάθημα, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Είναι πρόταση μονόδρομος που αποτυπώνεται διαχρονικά στις εκθέσεις της ειδικής μόνιμης επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων.
Τις ρηξικέλευθες αυτές προτάσεις, που περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο στρατηγικό μας σχέδιο, καταθέσαμε εκ νέου με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, προς τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Μεταφορών και Παιδείας. 
Συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε ξεκινήσει, πριν τον κορονοϊό, τις επαφές και συζητήσεις ώστε να καταστεί η Αττική πρότυπο ασφαλούς κυκλοφορίας. Με την αρμόδια τότε υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και, τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.
»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Πασχαλινές ευχές

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να μαλακώσει τις…

11 ώρες ago

Συνομιλίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για κατάπαυση πυρός – Πρόοδο στις συνομιλίες βλέπει το Κάιρο

Κορυφώνεται η διπλωματική κινητικότητα στο Κάιρο της Αιγύπτου, καθώς αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς βρέθηκε…

11 ώρες ago

Ο γνωστός δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος υπέστη Εγκεφαλικό – Μεταφέρθηκε άμεσα από την Πάρο στην Αθήνα

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί του…

12 ώρες ago

«Νίκη Πολιτών» – Γιάννης Σταθόπουλος: στην Στέγη Γερόντων

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής  Κίνησης «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής», αποτελούμενη από τους Γιάννη Σταθόπουλο πρ.…

14 ώρες ago

Τα Βριλήσσια τιμούν τη Μητέρα – Τα παιδιά δημιουργούν στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης!

Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) για να…

14 ώρες ago

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, σε ηλικία 76 ετών

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός,…

19 ώρες ago