Απαρέγκλιτος στόχος του ΚΙΝΑΛ να πρωταγωνιστήσει ξανά – Συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του

0

Το Κίνημα Αλλαγής πολλές φορές αντιμετώπισε προβλέψεις πως θα πήγαινε με το ένα ή το άλλο μεγάλο κόμμα, όμως αυτές μέχρι τώρα διαψεύστηκαν, δεδομένου ότι επιμένει στην απόφασή του για πολιτική αυτονομία και στον στόχο του να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου.
Δεν είναι τυχαίο αυτό που υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, θυμίζοντας ότι «το 2015-19 μας έλεγαν ότι θα γίνουμε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, το 2019-21 μας λένε ότι θα γίνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ», για να συνεχίσει λέγοντας πως δεν τους αφορά αυτό. «Είμαστε εδώ για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Να ξαναδούμε τον ήλιο να σηκώνεται πάνω από την πατρίδα μας. Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είναι για μας μια μάχη με ποιον θα τα βρούμε. Είμαστε εδώ για να χαράξουμε δρόμο και να τον διαβούμε», είπε, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στο εξής στην πορεία προς τις εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να σταθεί στο πλάι αδύνατου, προτείνοντας συνεχώς λύσεις στα πραγματικά του προβλήματα και παράλληλα εμπλουτίζει συνεχώς το πρόγραμμά της, προκειμένου να είναι έτοιμη για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσονται και οι «ψηφιακές περιοδείες» που ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδων και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου, με στόχο το κόμμα να επικοινωνήσει με όλες τις Περιφέρειες της χώρας, εξηγώντας μεταξύ άλλων το πρόγραμμά της για την Οικονομία, μέσα από τις προτάσεις της για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.
Έτσι μετά την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, τώρα σειρά έχει η Κρήτη.
Στην ομιλία της σήμερα στην κεντρική διαδικτυακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο, η Φώφη Γεννηματά ανάπτυξε τις θέσεις του κόμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να αφήσει εκτός βεβαίως το μείζον ζήτημα της πανδημίας και της Υγείας.
Τη σκυτάλη στα Χανιά θα πάρουν ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης και στο Λασίθι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Μιχάλης Καρχιμάκης αύριο Τρίτη, ενώ την ίδια μέρα, σε περιφερειακό επίπεδο και στη Νέα Γενιά θα απευθυνθεί η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, σε μία προσπάθεια να δώσει άλλο κύρος στη συγκρότηση της Νεολαίας ανά την Ελλάδα, που γνωρίζει μεγάλη απήχηση τις τελευταίες εβδομάδες. Τελευταία ημέρα της ψηφιακής περιοδείας, την Τετάρτη στο Ρέθυμνο θα μιλήσουν ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Μιχάλης Κατρίνης, με την Φώφη Γεννηματά να αναλαμβάνει και πάλι το ζήτημα της Υγείας απευθυνόμενη στο σύνολο της Περιφέρειας. Η ίδια θα έχει και επικοινωνία με παλιότερα στελέχη του χώρου στην Κρήτη, ένα νησί που φημίζεται για τις «πράσινες» καταβολές του.

Share.

Comments are closed.