«Προοπτική Ζωής – Κώστας Ασκούνης» 8 νέα κρούσματα στη υπηρεσία καθαριότητας Καλλιθέας Αττικής

0

8 Νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας Αττικής

Αναλυτικά ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής – Κώστας Ασκούνης»
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Μιας ευαίσθητης υπηρεσίας που οι εργαζόμενοι καθημερινά δίνουν μεγάλη μάχη για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.
Για πολλοστή φορά επαναφέρουμε την πρότασή μας για ΜΟΡΙΑΚΑ TEST και ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ κρουσμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στα ΚΕΠ, στο Δημοτολόγιο, στο Βοήθεια στο Σπίτι, κ.ά., δηλαδή στις υπηρεσίες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες καθώς επίσης και για ευπαθείς κατηγορίες πολιτών, ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά.
Είναι προφανές ότι οι 5.000€ που έχει εγγράψει ο Δήμαρχος στον προϋπολογισμό για test είναι αστείο ποσό όταν την ίδια ώρα ξοδεύουμε πολλαπλάσια ποσά για δράσεις δευτερευούσης σημασίας. Δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Καλούμε τη Διοίκηση να εφαρμόσει με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 και να λάβει επιπλέον μέτρα που ήδη έχει προτείνει ο Σύλλογος Εργαζομένων όπως: απολύμανση της καμπίνας οδηγού των απορριμματοφόρων μετά από κάθε βάρδια, στολές μιας χρήσης, καθημερινή απολύμανση των χώρων προσέλευσης των εργαζομένων, κ.ά.
Η Διοίκηση χρειάζεται να εκπονήσει σχέδιο, έστω και τώρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να σταματήσει τις δικαιολογίες για το ποιος είναι αρμόδιος.
Τέλος, ευχόμαστε στους εργαζόμενους ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψουν υγιείς και δυνατοί στα καθήκοντά τους.

Share.

Comments are closed.