Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου Τρία Νομικά Πρόσωπα υπέβαλλαν προτάσεις χρηματοδότησης για δράσεις πολιτισμού!

0

Με μια συντονισμένη προσπάθεια τρία Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υπέβαλλαν για πρώτη φορά προτάσεις σε σχετικές προσκλήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για πολιτιστικές δράσεις.

Το Πνευματικό Κέντρο, η Κοινωφελής Επιχείρηση, αλλά και το Κέντρο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη ανταποκρίθηκαν με πέντε τεκμηριωμένες προτάσεις οι οποίες, εάν εγκριθούν, θα αναβαθμίσουν τα μέγιστα το πολιτισμικό και τουριστικό προϊόν του Δήμου μας. Εστιάζονται στους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση σε ότι αφορά το Πνευματικό Κέντρο και την Κοινωφελή ενώ το Μουσείο Κατράκη επιδιώκει την μετεξέλιξή του σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κύτταρο που θα μπορέσει να αξιοποιήσει την εμβέλεια και τα μοναδικά έργα της αείμνηστης χαράκτριας.
Πιο συγκεκριμένα το Πνευματικό Κέντρο υπέβαλε τις παρακάτω προτάσεις:

  • Exodus. Μια επετειακή πολυθεματική δράση που θα διασχίσει την πόλη και θα καταλήξει στον Κήπο των Ηρώων όπου και θα δοθεί πολυμεσική μουσική παράσταση με την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών που θα εντυπωσιάσουν.
  • Διεθνές Φεστιβάλ Λιμνοθάλασσας. Ευαισθητοποιημένοι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση από τον αγώνα για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και μεταμορφώνουν τον δημόσιο χώρο σε τόπο φιλοξενίας ενός καινοτόμου φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και ψηφιακών εικαστικών τεχνών. Όλοι αυτοί θα φιλοξενηθούν στο εμβληματικό φυσικό τοπίο της λιμνοθάλασσας.

Η Κοινωφελής προτείνει τα παρακάτω:

  • Ο Τοίχος της Ελευθερίας. Ένα μνημειώδες πρωτότυπο συμμετοχικό έργο τέχνης που ενδυναμώνει τους κοινωνικούς δεσμούς, συνεισφέρει στην αισθητική βελτίωση του δημόσιου χώρου και ενισχύει το αίσθημα του συνανήκειν και την υπερηφάνεια των κατοίκων της πόλης. Δύο καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, θα δημιουργήσουν ένα σχέδιο τοιχογραφίας εμπνευσμένο από τα ιστορικά γεγονότα της πόλης.
  • Το Μεσολόγγι του Κωστή Παλαμά. Προγραμματίζεται για πρώτη φορά συναυλία με πρωτότυπη σύνθεση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου και η σκηνοθεσία είναι καλλιτέχνη εγνωσμένου κύρους και αξίας.

Για τις παραπάνω προτάσεις υπήρξε στενή συνεργασία με τον πολιτισμικό διαχειριστή του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την εταιρεία Mentor η οποία μεταξύ άλλων έχει στο ενεργητικό της την επιτυχή διεκδίκηση της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Τέλος, το Μουσείο Κατράκη υπέβαλλε πρόταση για την “ανάδειξη και προβολή νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς με μουσειακές δράσεις: «ART Residency στο Κέντρο Χαρακτικής Τέχνης Μουσείο Βάσω Κατράκη», αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της συλλογής και την δημιουργία σύγχρονης ιστοσελίδας. Σημαντική στην υλοποίηση της πρότασης για το Μουσείο Κατράκη ήταν η συμβολή της Όλγας Δασκαλή την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ ευτυχής γιατί σε μια δύσκολη για όλους μας συγκυρία αποδεικνύουμε ότι με την συνεργασία και την σκληρή δουλειά φέρνουμε αποτελέσματα και σε ένα βαρύ brand name του Δήμου μας, όπως είναι πολιτισμός. Σε συνθήκες κρίσης και πανδημίας το Μεσολόγγι παράγει και προάγει τον πολιτισμό! Ευχαριστώ τους προέδρους των Νομικών μας Προσώπων κ.κ. Γιώργο Σωτηρακόπουλο, Ελπίδα Δρόσου και Κώστα Καστανά για την άψογη συνεργασία μέσω της οποίας υποβάλλαμε 5 «δυνατές» προτάσεις, πέντε προτάσεις που, γιατί όχι, δείχνουν τον δρόμο πανελλαδικά.
Προχωρούμε με την ίδια όρεξη και στα πολιτιστικά και ελπίζουμε στους επόμενους μήνες να μπορέσουμε να κάνουμε απτό τον σχεδιασμό μας
…»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner