Τι γίνεται με τη δεύτερη δόση όσων έχουν ήδη κάνει την πρώτη, στην περίπτωση που αποσυρθεί το AstraZeneca

0

Δεδομένης της αναταραχής που επικρατεί σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει με αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση αυτού του εμβολίου, στην περίπτωση που ανασταλεί το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Σε αυτό έδωσε απάντηση ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση δεν θα έχουν πρόβλημα αν στην δεύτερη δόση χρησιμοποιήσουν ένα άλλο εμβόλιο.
«Σε περίπτωση που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο με την συγκεκριμένη εταιρία, δεν θα υπάρχει θέμα. Θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από άλλη εταιρία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης και πρόσθεσε: «Η αποτελεσματικότητα μεταξύ δύο διαφορετικών εμβολίων είναι μεγαλύτερη και όχι μικρότερη. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος».
Παράλληλα ο κ. Παυλάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως το ποσοστό των θρομβώσεων είναι πολύ μικρό και έδειξε να μην ανησυχεί για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.
«Αν υπήρχε θέμα, τότε η Αγγλία θα είχε τεράστιο πρόβλημα γιατί έχει κάνει 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνει μια μελέτη. Ίσως υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να το δούμε σωστά και όχι βιαστικά. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι πολύ λίγα σε ποσοστό. Αν αποδειχθεί πως υπάρχει πρόβλημα και είναι συχνότερο, τότε υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε.

Share.

Comments are closed.