Μάκης Γιομπαζολιάς*: Η βία και ο λαός

0

Πρώτο κρατούμενο.
Αυτονόητη θέση κάθε λογικού δημοκράτη, η απερίφραστη καταδίκη της βίας, από όπου και αν προέρχεται.
Τόσο αυτονόητη και συνηθισμένη, που κοντεύει να ακούγεται σαν κοινοτυπία.
Και οι αστυνομικοί προχθές και οι κουκουλοφόροι χθες, σαφώς καταδικαστέοι.

Δεύτερο κρατούμενο.
Θα ήθελα, μεθαύριο Παρασκευή, η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή να κρατήσει λίγη ώρα. Όση χρειάζεται ώστε όλοι τους να καταδικάσουν την βία, χτίζοντας τοίχο μπετόν, για προστασία της δημοκρατικής ομαλότητας. Και ας ορίσουν άλλη ημέρα, να αντιπαρατεθούν για τα άλλα. Πολλά ζητάω, έ..?

Τρίτο κρατούμενο.
Η βία και οι τέτοιες εντάσεις βλάπτουν την Δημοκρατία αλλά “ωφελούν” την πολιτική κοκορομαχία. Φοβούμαι, ότι κάτι τέτοιο θα δούμε την Παρασκευή, μεταξύ κυρίως του κυβερνώντος κόμματος και εκείνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ιδίως εάν επικρατήσει, όπως συνήθως, η άποψη, ότι κακό πράγμα η βία αλλά όχι η μικροκομματική κερδοσκοπία από αυτήν.

Τέταρτο κρατούμενο.
Αυτές οι εντάσεις, αν δεν κατευνάζονται αλλά κλιμακώνονται, οδηγούνται σε πολιτικές λύσεις στην Δημοκρατία, τις οποίες δίνει ο λαός με την ψήφο του.
Πρόβλεψη : Μπορεί να φτάσουμε σύντομα σε αυτό, καθώς η λήξη της πανδημίας δεν αργεί πολύ και έρχεται μετά η απειλή οικονομικού αρμαγεδόνα.
Ερώτημα : Ποιοι θα εκπλαγούν από την λύση που θα δώσει η λαϊκή ψήφος ?
Εσείς τι λέτε ?

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 47 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.