Γιάννης Μαγκριώτης: Δυστυχώς ο κορονοϊός πάλι διέψευσε τις κυβερνητικές προβλέψεις

0

Δυστυχώς το καθολικό lockdown που ισχύει σχεδόν σε όλη την χώρα από το τέλος του Γενάρη, όχι μόνο δεν περιόρισε την διάδοση του ιού, αλλά την αύξησε σε επικίνδυνα επίπεδα, σχεδόν ένα μήνα μετά.  
Οι διασωληνωμένοι σχεδόν διπλασιάστηκαν, οι ΜΕΘ, ειδικά στην Αττική, είναι σχεδόν πλήρεις και ετοιμάζεται η μετατροπή ακόμη 70 ΜΕΘ σε covid ΜΕΘ, με κίνδυνο για την ζωή ανθρώπων άλλων βαριών νοσημάτων.  
Η εισαγωγή στις κλινικές covid τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται με ρυθμό 30%, και άρχισε η έξοδος ασθενών πριν την πλήρη ανάρωσή τους, για να ελευθερωθούν κρεβάτια.  
Ευτυχώς οι απώλειες ζωών δεν ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό αύξησης.  
Και ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι η συνέχεια είναι αβέβαιη και πολύ δύσκολη, με την κυβέρνηση να επεκτείνει το καθολικό lockdown για μια εβδομάδα ακόμη, εμφανίζονται υπουργοί να δηλώνουν ότι στις 15 Μαρτίου θα ανοίξει το λιανικό εμπόριο.  
Μακάρι να είναι αλήθεια και να μην είναι μόνο η προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να καλύψει την αποτυχία των μέχρι τώρα προβλέψεών της.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 219 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.