Πέθανε ο ασυμβίβαστος γιατρός και αγωνιστής για τη δημοκρατία Άρης Μπασαγιάννης

0

Την τελευταία του πνοή στο ΝΙΜΙΤΣ άφησε χθες, ο Μεσολογγίτης στην καταγωγή και κάτοικος Χαλανδρίου γιατρός Άρης Μπασαγιάννης, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Ο εκλιπών ήταν μικροβιολόγος την ειδικότητα και υπηρέτησε πιστά το ΕΣΥ από τότε που πρωτοξεκίνησε.
Επίσης ο Άρης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Γιός του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου Μπασαγιάννη, ο οποίος στη διάρκεια της κατοχής είχε αγωνιστεί μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, ενώ προδικτατορικά είχε διατελέσει δήμαρχος του Μεσολογγίου, από το 1964 μέχρι το 1967 οπότε και τον έπαυσε η Χούντα.
Από τον καιρό του ΠΑΚ, μαζί με τα αδέλφια του Νάσο και Φανή, ήταν πιστός στον Ανδρέα Παπανδρέου και παρέμεινε μέχρι τέλους στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Υπήρξε συνδικαλιστής, εκλεγμένο μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), αγωνίστηκε για τη δημιουργία και τη στήριξη του ΕΣΥ, ενώ υπήρξε και αντιπρόεδρος του Οφθαλμιατρείου Αθηνών. Κάτοικος Χαλανδρίου και πατέρας δύο παιδιών.
Ο 75χρονος Άρης -ο «Αλαίν Ντελόν», όπως τον έλεγαν, λόγω της ομορφιάς και της ομοιότητας με τον Γάλλο ηθοποιό οι φίλοι του- ενδιαφερόνταν συνεχώς για τα κοινά και ήταν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Μεσολόγγι, την πόλη που γεννήθηκε και την οποίαν αγαπούσε ιδιαίτερα.

Ο αποχαιρετισμός του Γιώργου Παπανδρέου
«Πέθανε ο Άρης Μπασαγιάννης Ο Άρης Μπασαγιάννης, ένας ξεχωριστός σύντροφος και φίλος, έφυγε από κοντά μας. Με τη συνέπειά του στους αγώνες για τη δημοκρατία, τίμησε την οικογενειακή του παράδοση. Η επιστημονική και κοινωνική του προσφορά, ως ιατρός μικροβιολόγος και η συνολική του πορεία, χαρακτηρίζονταν από τη σεμνότητα και το ήθος του, αλλά και από την αφοσίωσή του στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Άρη, καλό σου ταξίδι.»

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Άρη Μπασαγιάννη
«Πενθούμε σήμερα την απώλεια του συντρόφου Άρη Μπασαγιάννη.
Τον ασυμβίβαστο γιατρό – αγωνιστή στους πατριωτικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.
Γιός του αείμνηστου Χρήστου Μπασαγιάννη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Δημάρχου Μεσολογγίου και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, γαλουχήθηκε σε ένα αξιακό σύστημα με αρχές:  την αρετή, την φιλοπατρία, την ανιδιοτέλεια και το ήθος.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής, υπηρέτησε τον ασθενή με επιστημονικό ενδιαφέρον και ανιδιοτέλεια.  Υπηρέτησε τους γιατρούς από σημαντικές θέσεις ευθύνης, όπου ψηφίστηκε.
Ας αποτελέσει, η κοινωνική προσφορά του Άρη, τον φάρο για τις νέες γενιές.
Οι ασθενείς του, οι φίλοι του και οι σύντροφοί του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στο γιο του Χρήστο και την κόρη του Κατερίνα και στους άλλους συγγενείς του

Καλό ταξίδι, καλέ μου φίλε.
Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένειά σου.

Share.

Comments are closed.