Προοδευτική Ενότητα  Καθηγητών  (Π. Ε. Κ.): Υπ. Παιδείας: Ζητούνται στοιχεία.  «Να προσέλθετε … δι’ υπόθεσίν σας»

0

Το υπ. Παιδείας, πιστό στις αντιδημοκρατικές πρακτικές, «χτύπησε» πάλι.
Με εγκύκλιο (α. π. 20466/ΓΔ4/22-2-2021) που υπογράφει η υφυπουργός Ζ. Μακρή καλεί τους Δ/ντές-ντριες των σχολικών μονάδων να στείλουν στις Δ/νσεις Δ. Ε. τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δεν παρέδωσαν βαθμολογία, καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν παρέδωσαν!
Αν το υπουργείο επιδιώκει να χειραγωγήσει και να τιμωρήσει την παιδαγωγική αυτονομία και σχέση εκπαιδευτικού μαθητή, ας προχωρήσει μόνο του.
Μπορούμε να «πληροφορήσουμε», εξάλλου, την Υφυπουργό που υπογράφει την αχαρακτήριστη εγκύκλιο ότι τα στοιχεία που ζητάει τα διαθέτουν οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ.
Δεν θα μας προξενούσε εντύπωση να το αγνοεί και αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα. Γνωρίζουμε όμως ότι ο στόχος είναι άλλος. Στόχος του είναι να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους καθηγητές μπροστά στα αδιέξοδα της αντιεκπαιδευτικής του πολιτικής.
Το υπ. Παιδείας μπροστά στην αδυναμία του να παράσχει ποιοτική εκπαίδευση, να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς στην εξ αποστάσεως διδασκαλία (εξαγγέλθηκε τον Δεκέμβριο με αβέβαιο ορίζοντα πραγματοποίησης) και να ανοίξει τα σχολεία με όρους ασφάλειας και υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς, προχωρά σε καθαρά αντιδημοκρατικές ενέργειες και πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς που θυμίζουν άλλες εποχές. Θυμίζουν τις εποχές που καλούσαν τους δημοκρατικούς πολίτες στην ασφάλεια «δι’ υπόθεσίν σας».
Ας σταματήσει η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να επιδεινώνει με τις απαράδεκτες, αυταρχικές και ανόητες εγκυκλίους τις ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Ας αφήσει απλά τους εκπαιδευτικούς να καλύψουν αυτοί, όπως μέχρι τώρα κάνουν, τα ελλείμματα και τις παραλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση.

Share.

Comments are closed.