Ανεπιτυχής εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του προέδρου της ομοσπονδίας αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

0

Ένα μεγάλο γκαζάκι και τρία μπουκάλια βενζίνη, αποτελούσαν τον εμπρηστικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο απόστρατος, πλέον, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), Ταξίαρχο και απόστρατος πλέον Υποστράτηγος,  Γιάννης Κατσιαμάκας.
Ο μηχανισμός, η έκρηξη του οποίου θα προκαλούσε σημαντικές καταστροφές, εντοπίστηκε από γυναίκα κάτοικο της πολυκατοικίας η οποία αρχικά τον απομάκρυνε κλωτσώντας τον από την είσοδο και στην συνέχεια έσβησε το εμποτισμένο με βενζίνη στουπί που θα προκαλούσε την ανάφλεξη με λάστιχο από το μπαλκόνι της!
Η απόπειρα εμπρησμού προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση τόσο δυνάμεων της Άμεσης Δράσης που πραγματοποίησαν ελέγχους υπόπτων σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το σπίτι του απόστρατου αξιωματικού της Αστυνομίας, στον Βύρωνα, όσο και της Κρατικής Ασφάλειας, που ανέλαβε την έρευνα.
Ο Γιάννης Κατσιαμάκας απουσίαζε από το σπίτι του την ώρα της επίθεσης και ενημερώθηκε από τους οικείους του.
Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας προς ταυτοποίηση των δραστών οι Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή για να προσδιορίσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες κατά τη μετάβαση και διαφυγή τους απο το χώρο.
Παράλληλα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι δύο ημέρες πριν άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια έξω από το σπίτι του οδηγού του κ. Κατσιαμάκα και μάλιστα τότε καταστράφηκαν τέσσερα αυτοκίνητα αγνώστων, χωρίς να πάθει κάτι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο αλλού.

Share.

Comments are closed.