Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα……20 Φεβρουαρίου 1944. Νομάρχης και Δήμαρχος Καλαμάτας καταδικάζουν τους αντιστασιακούς για το φόνο Γερμανών στρατιωτών και καταθέτουν στεφάνη «στη μνήμη τους»

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 20 Φεβρουαρίου 1944, η Μεσσηνία ζει συνταραχτικές στιγμές αφού οι αντάρτες χτυπούν συνεχώς τους Γερμανούς κατακτητές σε ενέδρες και αυτοί προχωρούν σε ομαδικές εκτελέσεις Καλαματιανών.
Την συγκεκριμένη ημέρα, της 20ης Φεβρουαρίου 1944 στην Καλαμάτα κηδεύονται νεκροί Γερμανοί στρατιώτες  και θάβονται στο γερμανικό νεκροταφείο.
Ο Νομάρχης Περρωτής και ο Δήμαρχος της πόλης είχαν απαιτήσει από τους πολίτες της πόλης να παραβρεθούν στην κηδεία των Γερμανών στρατιωτών. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν υπάκουσαν και δεν συμμετείχαν. Υπήρξαν, όμως, και αρκετοί που πήγαν στην κηδεία.
Μετά τους εκφωνηθέντες λόγους ο Νομάρχης Καλαμάτας και ο Δήμαρχος της πόλης κατέθεσαν στεφάνι «για να τιμήσουν τους νεκρούς Γερμανούς». Αυτό το γεγονός, όπως και πολλά που ακολούθησαν μεγάλωναν συνεχώς το φάσμα της διχόνοιας και του μίσους ανάμεσα στους Έλληνες.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner