Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα……19 Φεβρουαρίου 1913. Σκοτώνεται στο Μπιζάνι ο Γιάννης Λυμπερόπουλος

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 19 Φεβρουαρίου 1913, πέφτει ηρωικά στη μάχη του Μπιζανίου, ο Λυμπερόπουλος Γιάννης του Παναγιώτη που είχε γεννηθεί στο χωριό Βλάση.
Αγνή μορφή, φιλόπατρις, δραστήριος και ριψοκίνδυνος ξεχώριζε ανάμεσα στους συμπολεμιστές του και αυτό το αναγνώριζαν και οι ίδιοι. Στην πρώτη γραμμή του πολέμου βρέθηκε υπηρετώντας τις δυνάμεις της στρατιάς Ηπείρου.
Στη λυσσαλέα μάχη του Μπιζανίου, στις 19 Φεβρουαρίου 1913, πολεμούσε με ηρωισμό και αυταπάρνηση αδιαφορώντας για τη ζωή του. Το χρέος στην πατρίδα υπερείχε όλων. Σ΄ αυτή τη μάχη άφησε και την τελευταία του πνοή.
Το θανάσιμο βόλι του εχθρού τον βρήκε όρθιο συμβιβασμένο με το θάνατο, ασυμβίβαστο στα θέματα χρέους προς την πατρίδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι φεύγοντας για τον πόλεμο αποχαιρέτησε όλους, έναν-έναν, τους Βλασαίους λέγοντάς τους ότι δε θα επέστρεφε ζωντανός στο χωριό. Ο ίδιος είχε προβλέψει την πορεία του στο μέτωπο του πολέμου.

Share.

Comments are closed.