Γιάννης Μαγκριώτης: Ο Μητσοτάκης σε ριπλέι.

0

Σήμερα πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Ενοχλήθηκε από την έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των διακοπών της ΔΕΗ».
«Ζήτησε να υπάρξει μείωση της χρεωσης για τις παροχές που ειχαν διακοπές», και καλά κάνει, όμως θα το πληρώσουν φυσικά οι φορολογούμενοι.
Δήλωσε ακόμη ότι: «Είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε την μεταρρύθμιση για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων».
Και εγώ θυμάμαι ότι, στις πλημμύρες μετά τις εκλογές είπε ακριβώς τα ίδια και όρισε Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τον κ. Χαρδαλιά, με προϊστάμενο τον κ. Χρυσοχοίδη.
Την Άνοιξη με την πανδημία, το ξαναείπε και τον έκανε υφυπουργό.
Ίσως τώρα με το “ξεκαθάρισμα” που θα κάνει, τον κάνει υπουργό, δείχνοντας έτσι και πάλι το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ασφάλεια των πολιτών.
Σημειώνω ότι, η κατανομή των αρμοδιοτήτων είναι σαφής, αυτό που λείπει είναι η επάρκεια των αρμόδιων φορέων, κρατικών και αυτοδιοικητικών, η διάθεση πόρων και, ο συντονισμός της κυβέρνησης, ενώ υπάρχει σε υπερβολικό βαθμό η γνωστή νοοτροπία: να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να δείχνουμε πάντα κάποιον άλλο υπεύθυνο.
Φαντάσου οτι, όλους τους αρμόδιους των κρατικών φορέων τους όρισε η κυβέρνηση, και τους επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης τους έχρισε, τους περισσότερους, υποψήφιους στις εκλογές.
Και τέλος με αποφασιστικό τόνο είπε ότι: «Και φυσικά θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με το κλάδεμα των δένδρων».
Όχι, δεν είπε ότι θα συγκροτήσει «Ειδικό Αστυνομικό Σώμα» για την φρούρηση των δένδρων και των δικτύων της ΔΕΗ.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 218 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.